Home > Kunst en Cultuur > Photoshoot van Marres Interieur in voormalig Knijpke

Photoshoot van Marres Interieur in voormalig Knijpke

De lente is in aantocht en dat voel je meteen. We gaan er weer lekker op uit en doen nieuwe ideeën op voor onze woning, tuin en interieur. Het is tijd voor verandering. Veel mensen laten zich inspireren door magazines en interieurzaken voor exclusieve decoraties of nieuw meubilair.

Peter en Valérie Marres van Marres Interieur – deskundigen op het gebied van interieurdesign – begrijpen deze lentekriebels helemaal en spelen hier op in met een nieuwe collectie woonaccessoires. Begin dit jaar bezochten zij toonaangevende woonbeurzen in Parijs en Keulen, waardoor ze helemaal op de hoogte zijn van de nieuwste trends op het gebied van interieurdesign. De beurzen hebben Valérie en Peter volop geïnspireerd bij het samenstellen van een bijzondere en exclusieve collectie. Om deze nieuwigheden stijlvol onder de aandacht te brengen werd een photoshoot gepland. Marres Interieur koos voor een bijzondere en bekende locatie in Maastricht en ik mocht deze bijwonen.

De dag van de photoshoot
Op ‘de grote’ dag straalt de zon aan een helderblauwe hemel. Ze hadden geen mooiere dag kunnen uitkiezen. Ik ben er helemaal klaar voor en kijk nu al uit naar al die mooie accessoires.

De shoot zal plaatsvinden in een bijzonder pand in Maastricht: het voormalige eetcafé In ’t Knijpke. Ik kwam er vroeger graag voor de welbekende en overheerlijke gegratineerde uiensoep! Deze locatie is nu vooral bekend als Pension de Ponti uit de populaire tv-serie Flikken Maastricht. Het gerenoveerde pand is reeds een tijd geleden omgetoverd tot een stijlvolle woning. Marres Interieur heeft een groot deel van de inrichting voor haar rekening genomen en koos dan ook niet voor niets deze prachtige locatie als decor voor de photoshoot.

Wanneer ik de woning binnenkom, is Vincent – stylist van Marres – al druk bezig met het uitpakken van allerlei designstukken. Terwijl zaakvoerders Peter en Valérie Marres overleggen met fotograaf Serge Technau welke accessoires eerst zullen worden gefotografeerd, geniet ik van al het moois om mij heen.

Aangekomen in de living – waar de photoshoot plaatsvindt –  voel ik de warmte van het knapperend vuurtje in de open haard. Het geeft meteen een aangename en gezellige sfeer. Ook de bakstenen muren van de kelders zijn prachtig in ere gehouden. De gewelven waar de vlammen mooi op reflecteren geven de living een mysterieuze uitstraling. Vincent is druk bezig met de voorbereiding van de shoot. Kunstzinnige beelden en prachtige schalen worden mooi geëtaleerd tussen de warme kleuren van de meubels.

Dat Marres Interieur inspiratie heeft opgedaan tijdens het beursbezoek moge duidelijk zijn. Overal waar ik kijk, zie ik het ene mooie object na het andere verschijnen. Prachtige woonaccessoires die naadloos aansluiten bij de stijl van Marres: elegant en vernieuwend.

Belgische ontwerpers in de hoofdrol
,,Bijna alle gepresenteerde accessoires zijn ontworpen door kunstenaars uit België’’, vertelt Valérie Marres. De marmeren schalen en kommen zijn ontworpen door de Belgische ontwerper Michael Verheyden. Hij staat bekend om zijn verrassende combinaties van duurzame materialen. Woonaccessoires waarbij zwart, grijs of wit marmer perfect wordt afgewisseld met eikenhout, leer en brons. Deze mix van verschillende materialen zorgt voor bijzondere motieven en is daardoor perfect te combineren met elk interieur.

Vanuit alle hoeken worden de accessoires op de gevoelige plaat vastgelegd. Het ene na het andere mooie kunstwerk verschijnt voor de lens. Ook ik merk dat ik af en toe even een beeld moet vastleggen met mijn telefoon. Samen met Peter Marres blijft Serge zoeken naar het perfecte plaatje, dé ideale hoogte en de juiste lichtinval. Een keramisch beeld wordt zorgvuldig neergezet voor een mooi shot. Het beeld blijkt ‘De Sterrenkijker’ te zijn van Belgische kunstenares Natasja Lefevre. Zij maakt bijzondere kunstobjecten van keramiek, elk met een eigen verhaal.

Peter en Valérie zijn nu al enthousiast over het resultaat en bekijken tussendoor enkele afbeeldingen op de camera.  Alles wordt uit de kast gehaald om de woonaccessoires perfect tot hun recht te laten komen. Goudkleurige schalen – gemaakt door de Braziliaanse kunstenares Regina Medeiros – prijken op de tafel. Deze kunstenares gebruikt een bijzondere techniek waarbij zilveren en gouden componenten worden verwerkt in glas. Hierdoor ontstaan de meest prachtige kleur- en lichteffecten. De schalen stralen dan ook volop in het licht.

Langzaam verspreidt zich een heerlijke geur door de kamer. Een lichtzoetige geur die niet te aanwezig is. Het zijn de chique kaarsen van Onno Candles. Belgisch vakmanschap waarbij elke kaars met de hand wordt gegoten. Echt een accessoire waarmee je meteen een relaxte ambiance in je woning creëert. Niet alleen de geur van de kaars is bijzonder maar ook het prachtig handgeslepen glas is een lust voor het oog. Wat een juweel om te zien en een heerlijke geur om bij weg te dromen.

Oog voor detail
Het is bijzonder om te zien hoe de accessoires als het ware versmelten met het bestaand interieur. Ze passen perfect bij de huidige inrichting van de woning alsof ze er altijd al hebben gestaan. Ook vond ik het mooi om te zien wat een juiste styling voor invloed heeft op de wooninrichting. Het effect van het verplaatsen of juist weghalen van een lamp tot het perfect modelleren van een kussen. Details maken het helemaal af.

Als alle accessoires naar tevredenheid zijn gefotografeerd zit de photoshoot erop. Een mooie ervaring én ik ben weer helemaal ‘up to date’ met betrekking tot de nieuwste trends op woongebied. Terwijl ik naar mijn auto loop, droom ik in het zonnetje nog even na over die mooie marmeren kommen en goudkleurige schalen.

Nieuwsgierig geworden naar de nieuwe woonaccessoires? Neem dan een kijkje in de showroom van Marres Interieur gelegen aan de Tongersesteenweg 37 in Lanaken.

www.marres.com

______________

Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu