Home > Business > Maastricht Music Hall omgebouwd tot dance-locatie

Maastricht Music Hall omgebouwd tot dance-locatie

Auteur: Maarten van Laarhoven

De Maastricht Music Hall (MMH) aan de Griend in Maastricht, die onlangs werd aangekocht door Maison van den Boer als onderdeel van een deal waarvan theater La Bonbonnière de hoofdmoot vormde, heeft een nieuwe bestemming. Het complex wordt geschikt gemaakt voor het houden van grote dancefeesten. De grootste cateraar van Nederland gaat dit doen in samenwerking met COMPLEX, het nieuwe bedrijf van dance-organisator Luc Boers (bekend van Claydrum en Native Tone) en Hans Paul Nieskens (festival-directeur van ParkCity Live en oud-consultant externe events Muziekgieterij Maastricht).

De samenwerking houdt in dat COMPLEX alle activiteiten voor zijn rekening neemt die betrekking hebben op elektronische muziek. Het gaat daarbij zowel om eigen producties als om events van coproducenten.  Maison van den Boer boekt, coördineert en produceert alle overige evenementen, zoals bedrijfsevents, feesten en partijen alsmede lokale activiteiten waaronder de jaarlijkse carnavalszittingen.

Op 30 april wordt afgetrapt met de Duitse zanger, muzikant en muziekproducent Fritz Kalkbrenner, een wereldster aldus Nieskens en Boers. Hij is de eerste grote DJ die namens COMPLEX in actie komt. Diverse dance-organisatoren en co-producenten hebben inmiddels hun medewerking toegezegd. Volgens de nieuwe eigenaren van de zaal worden binnenkort meer grote namen bekendgemaakt.

De locatie wordt nog voor de zomervakantie verbouwd en geoptimaliseerd.  Volgens Hans Paul Nieskens en Luc Boers is inmiddels precies duidelijk waaraan de zaal moet voldoen om aantrekkelijk te zijn voor de branche waarin zij werken. Belangrijk punt is dat de zaak gemakkelijk en flexibel ‘op maat’ kan worden gemaakt voor bezoekersaantallen tussen de 250 en 1500. Daarnaast moet worden gewerkt aan de akoestiek en de optimalisatie van het interieur. 

De beide producenten verwachten nog dit jaar 20 tot 25 events te organiseren. Vanaf volgend jaar worden dat er tussen de 40 en 50.  ,,De Maastricht Music Hall is dan de grootste locatie in de binnenstad van Maastricht met een nachtvergunning. Dat biedt een goed perspectief voor de toekomst.”

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.