Home > Kunst en Cultuur > Jean Boelen zwaait af bij Theater aan het Vrijthof

Jean Boelen zwaait af bij Theater aan het Vrijthof

Jean Boelen zwaait per 1 februari af als interim-directeur van het Theater aan het Vrijthof in Maastricht. Hij gaat dan met pensioen. In september 2016 trad Boelen aan als interim-directeur en bleef uiteindelijk 4,5 jaar, aanzienlijk langer dan aanvankelijk was voorzien. Hij begeleidde in deze periode verschillende verbouwingsfases en werkte mee aan onderzoeken naar de verzelfstandiging van het theater. Hij maakte zich sterk voor een goede samenwerking binnen de Stedelijke Cultuurregio Zuid, maar was gekant tegen het idee dat de Zuid-Limburgse theaters vanuit het Parkstad Theater in Heerlen zouden worden aangestuurd. Ook zette hij de eerste stappen richting een nieuwe middenzaal in Maastricht, een wens die nog moet worden verwezenlijkt. Vanaf 15 maart zal de nieuwe directeur Brigitte van Eck het stokje overnemen.

Jean Boelen beleefde in zijn functie het 25-jarig jubileum en zette daarvoor een programma op met oud-burgemeester Philip Houben. Onder zijn leiding drie verbouwingsfases gerealiseerd: achter de schermen werden de kleedkamers en artiestenfoyer vernieuwd en de Papyruszaal werd verbouwd. Het uiterlijk en comfort van de zaal veranderden. Ook werd er zwaar geïnvesteerd in een verbeterde akoestiek. Bovendien werden twee nieuwe Steinway-vleugels aangeschaft.

Het theater organiseerde in de periode onder Boelen verschillende grote projecten, zoals de vertoning van West Side Story met live muzikale begeleiding door philharmonie zuidnederland in de buitenlucht op het Vrijthof in Maastricht.

Ook werden er met Toneelgroep Maastricht diverse coproducties gemaakt, zoals King Lear en samen met de Zuid-Limburgse theaters The Great Gatsby. Ter gelegenheid van 75 jaar Bevrijding Limburg werd samen met Jazz Maastricht, de Provincie Limburg, de Zuid-Limburgse theaters en het Metropole Orkest de productie Songs of Freedom gecoproduceerd.

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu