Home > Branded content > Regio Luik pakt uit met openluchtfestival Metamorfoses

Regio Luik pakt uit met openluchtfestival Metamorfoses

9 t/m 13 mei 2018 — Herstal, Luik, Seraing, Chaudfontaine
Er waait een verfrissende wind door de stad Luik en de regio. Het festival Metamorfoses is de kunstzinnige verbeelding daarvan. Metamorfoses biedt een breed palet aan optredens. Enkele steekwoorden: vuur, evenwicht, verwondering, humor, dans, muziek… kunstzinnigheid op zijn best. Een gloednieuwe editie, mede dankzij de bijzondere landing van de ‘vliegende kas’ in het hart van Luik. Dit is een unieke kans om de vijftien meter hoge, vliegende machine te aanschouwen en de wetenschappers aan het werk te zien tijdens hun tussenstop in de stad.

Woensdag 9 mei — Herstal, Place Jean Jaures: Vurig temperament
De Fabriek – Doedel: Kom kijken hoe Compagnie Doedel met behulp van vuur kunst maakt tegen een monumentaal decor. Vuurwiel – Alain De Clerck: het vuurwiel, dat de Place Jean Jaurès verbindt met het ‘eendagspark’, biedt feestelijke verlichting tijdens uw bezoek.

Vanaf donderdag 10 mei — Luik (centrum) Landing van de ‘vliegende kas’, die tijdens zijn ‘groene expeditie’ gedurende enkele dagen een tussenstop in de stad maakt
Na zich wekenlang te hebben gebogen over de haalbaarheid van de onderneming, kondigt de stad Luik met trots aan dat er akkoord is gegeven voor de landing en het verblijf van het luchtschip Aéroflorale II.

Donderdag 10 mei Luik, Place de la Boverie: Zen-dag Gelegenheid tot slenteren, relaxen en wegdromen
Grote yogabijeenkomst: voel je thuis in dit park met zijn positieve vibe. Iedereen is van harte welkom om samen te bewegen tijdens deze grote yogabijeenkomst (voor volwassenen en kinderen).

GRATIS INTRODUCTIELES – DRESSCODE: WIT!
Horizon – Chloé Moglia: aan haar ‘Courbe’, een opmerkelijke gebogen paal, tart Chloé Moglia de wetten van de zwaartekracht. Een buitengewoon knap uitgevoerde, duizelingwekkende voorstelling. Maar ook klankmassages van Muzzix, het attractiepark voor slakken Slow Park, het kamerorkest van Luik en meer.

Zaterdag 12 mei — Luik, Place de l’Yser, Boulevard de la Constitution
Artistieke Rambla: hier wemelt het van de theatergezelschappen, muziekoptredens, activiteiten op wisselende plekken. Met een uitbundige, creatieve ruimte voor kinderen.Aarde onder de stenen – Collectif du Lion / Ouroboros – Theater-gezelschap Titanos / Buren – Compagnie du Milieu du monde / Aqualidon – Ebadidon / Fanfare Don Fiasko / Muziek op wielen – Theatergezelschap Dinamo / Copyleft – Garage 29/ De 4 Heems-kinderen – Les Royales Marionnettes / Carte blanche voor Académie Grétry / DJ Frietmachine en meer.

Metamorfose van Seraing door Fieris Féeries
Een bijzondere voorstelling, geïnspireerd door de inwoners van Seraing, uitgevoerd door theatergezelschap Compagnie de la Sonnette. Een kleur-rijke voorstelling waarin vier personages die symbool staan voor Seraing (Fieri Maas, Fieri Natuur, Fieri Kristal en Fieri Industrie) te midden van de inwoners van Seraing de stad de feestelijke metamorfose geven die zij verdient. Georganiseerd door het Centre d’Action Laïque (CAL) van de provincie Luik en het Cultureel Centrum Seraing in het kader van Metamorfoses.

Zondag 13 mei — Chaudfontaine, Parc de Hauster
Happy Sunday, dag voor kinderen: een verzameling wonderbaarlijke draaimolens waarvan je hoofd gaat tollen en foodtrucks.Mini Cavallets & Tingalya – Cie Antigua i Barbuda / Les fondeurs de roue / De ecologische draaimolen van Monsieur Gaillard / De wondere wereld van kapitein Gustav II / De draaimolen van Titanos – Cie Titanos / Fitness-draaimolens – Cie D.U.T / De zwervende boom – Cie des 4 saisons / Het draaimolentje van Arnaud en meer.

Meer informatie en tijdschema

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu