Kunst en Cultuur|TEFAF

TEFAF Maastricht naar juni of september

tekst Jo Cortenraedt

De kunstbeurs TEFAF Maastricht zal niet zoals gepland in maart 2022 in het MECC gehouden worden, maar mogelijk in juni of september. Het bestuur van de grootste kunstbeurs ter wereld besloot vandaag om de beurs niet in maart te laten doorgaan zoals voorzien.

„De gezondheid van onze deelnemers en bezoekers heeft prioriteit”, zo schrijft voorzitter Hidde van Seggelen na een digitale vergadering van het bestuur, eerder op de dag. „ En er zitten te veel financiële risico’s voor zowel TEFAF als de deelnemende kunsthandelaren, als we vasthouden aan de oorspronkelijke data in maart.”

Er gaat nu een voorkeur uit naar juni of september, in de hoop dat de coronamaatregelen dan minder strikt zullen zijn en dat er – eventueel onder voorwaarden – wel een dergelijk evenement gehouden kan worden.

Voor het MECC wordt dat nog een hele uitdaging, want zowel in juni als in september zitten de hallen eigenlijk al vol. „Maar we doen er alles aan om TEFAF te helpen”, zegt directeur Rob van de Wiel.

Om de problemen en de risico’s rond de belangrijkste kunstbeurs te wereld te bespreken, komt er op korte termijn een overleg tussen TEFAF, MECC, Gemeente Maastricht en de Provincie Limburg. Van Seggelen vindt dat TEFAF er niet alleen moet voor staan om de gevolgen van de beperkende overheidsmaatregelen vanwege corona te dragen. „De hele regio profiteert economisch jaarlijks voor miljoenen van de komst van zo’n 75.000 kunstliefhebbers uit heel de wereld.  Het is in ons aller belang dat we gezamenlijk de risico’s dragen voor dit soort onvoorziene omstandigheden.”

De eerstvolgende TEFAF-beurs is van 6-10 mei in New York.

Deel dit artikel:

Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt is allround journalist met tientallen jaren ervaring in Nederland en daarbuiten. Hij werkte onder meer voor het ANP, het NOS-journaal en De Telegraaf. Hij startte in 1997 als hoofdredacteur en uitgever Chapeau Magazine, in hetzelfde jaar was hij betrokken bij de start van de regionale televisie in Limburg.

Voor beide media is hij nog steeds volop actief met verhalen, reportages, columns en beschouwingen. In de eerste fase van zijn carrière stonden vooral het actuele nieuws en politiek centraal. Tegenwoordig zijn dat eerder specialisaties zoals kunst- en cultuur, gastronomie, human interest en de kwaliteit van leven.

Zijn brede netwerk, van TEFAF tot André Rieu, draagt bij aan de positie van Chapeau in zowel Limburg, als ook in de rest van Nederland en in België.

Jo Cortenraedt 's topic(s):
Uitgelicht

Gerelateerd nieuws