Home > Kunst en Cultuur > TEFAF Maastricht naar juni of september

TEFAF Maastricht naar juni of september

De kunstbeurs TEFAF Maastricht zal niet zoals gepland in maart 2022 in het MECC gehouden worden, maar mogelijk in juni of september. Het bestuur van de grootste kunstbeurs ter wereld besloot vandaag om de beurs niet in maart te laten doorgaan zoals voorzien.

„De gezondheid van onze deelnemers en bezoekers heeft prioriteit”, zo schrijft voorzitter Hidde van Seggelen na een digitale vergadering van het bestuur, eerder op de dag. „ En er zitten te veel financiële risico’s voor zowel TEFAF als de deelnemende kunsthandelaren, als we vasthouden aan de oorspronkelijke data in maart.”

Er gaat nu een voorkeur uit naar juni of september, in de hoop dat de coronamaatregelen dan minder strikt zullen zijn en dat er – eventueel onder voorwaarden – wel een dergelijk evenement gehouden kan worden.

Voor het MECC wordt dat nog een hele uitdaging, want zowel in juni als in september zitten de hallen eigenlijk al vol. „Maar we doen er alles aan om TEFAF te helpen”, zegt directeur Rob van de Wiel.

Om de problemen en de risico’s rond de belangrijkste kunstbeurs te wereld te bespreken, komt er op korte termijn een overleg tussen TEFAF, MECC, Gemeente Maastricht en de Provincie Limburg. Van Seggelen vindt dat TEFAF er niet alleen moet voor staan om de gevolgen van de beperkende overheidsmaatregelen vanwege corona te dragen. „De hele regio profiteert economisch jaarlijks voor miljoenen van de komst van zo’n 75.000 kunstliefhebbers uit heel de wereld.  Het is in ons aller belang dat we gezamenlijk de risico’s dragen voor dit soort onvoorziene omstandigheden.”

De eerstvolgende TEFAF-beurs is van 6-10 mei in New York.

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.