Home > Kunst en Cultuur > Orkestleden André Rieu beginnen met mini-concerten

Orkestleden André Rieu beginnen met mini-concerten

Vijf leden van het Johan Straus Orkest van André Rieu beginnen onder de naam Maastrichts Salon Orkest een serie mini-concerten op Château St. Gerlach, met daar telkens een diner aan gekoppeld. Het eerste weekend van september is de aftrap.

André Rieu zal niet meespelen, maar hij heeft wel met deze muzikanten onder leiding van violist en pianist Frank Steijns het repertoire samengesteld. Het huidige Maastrichts Salon Orkest is een nieuwe versie van het ensemble, waarmee André Rieu eind jaren zeventig begon aan zijn internationale carrière.

Veel van het repertoire stamt uit die periode en de muzikanten dragen de originele kleren van het Johan Strauss Orkest. De muziek wordt gespeeld tijdens een diner in de buitenlucht op het landgoed van St. Gerlach. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar het paviljoen op het terrein, met inachtneming van alle corona-regels.

De concerten zijn te boeken via andrerieu.com

Om deze video te kunnen bekijken moet je de statistieken, marketing cookies accepteren.
hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu