Home > Kunst en Cultuur > Veiling kunstcollectie Bärwaldt

Veiling kunstcollectie Bärwaldt

Auteur: Jo Cortenraedt

Van 26 tot 28 november veilt het Maastrichtse veilinghuis Vendue Dickhaut de grootste verzameling Corneille werken tot nu toe. De collectie bestaat uit origineel werk en lithografieën. Deze komen uit de inboedel van de Maastrichtse kunsthandelaar Karl-Heinz Bärwaldt die op 7 september is overleden.

De collectie van Bärwaldt is behalve in Limburg tevens nationaal en internationaal gekend vanwege unieke werken van Corneille, Appel, Lataster, Hugo Claus, Luis Filcer.  Naast deze kunstwerken worden ook unieke kunstboeken uit de particuliere collectie van Karl-Heinz Bärwaldt geveild.

Voorafgaand aan de officiële veilingdagen is er op 25 november een preview voor de vrienden en vaste gasten van Bärwaldt Galerie,  in combinatie met een mini-congres met als thema: De Waarde van Cobra. De start van de preview en het mini-congres op 25 november is om 17.00 uur.

Bärwaldt is de oudste kunstgalerie van Maastricht en een van de oudste van Nederland. Karl-Heinz Bärwaldt heeft in zijn kleurrijk leven de galerie 51 jaar lang geleid. Hij bouwde heel persoonlijke contacten op met vele bekende kunstenaars, zoals onder meer Corneille, die regelmatig naar de galerie in Maastricht kwam.

Kijk voor meer informatie op Veiling Maastricht. Hier is vanaf 20 november de collectie ook te bekijken. 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.