Home > Kunst en Cultuur > Dé culturele highlights in Limburg, maart 2022

Dé culturele highlights in Limburg, maart 2022

Eindelijk! Na twee jaar restricties mogen we weer volop genieten van kunst en cultuur. De culturele sector in Limburg staat klaar om dat samen met jou te vieren. Chapeau presenteert dé culturele highlights in Belgisch- en Nederlands Limburg voor maart 2022.

MUSIC, MAESTRO! An evening with Dominic Seldis
Woensdag 16 maart | Theater aan het Vrijthof, Maastricht

Dominic Seldis, contrabassist, dirigent én presentator, keert na het daverende succes van vorig seizoen terug naar te theaters. Met Music, Maestro! brengt de energieke Brit samen met zijn orkest, bestaande uit negen topmusici, an entertaining and spectacular musical journey,  een show vol humoristische persoonlijke verhalen, verbluffende videobeelden en natuurlijk prachtige muziek.

Sterrang 39,50 euro, eerste rang 34,50 euro – MUSIC, MAESTRO! tickets

Keith Haring: Grace House Mural
Woensdag 9 maart tot zondag 25 september | SCHUNCK Glaspaleis, Heerlen

Een tentoonstelling van een aantal van de mooiste werken van de Amerikaanse kunstenaar Keith Haring uit de jaren ’80, voornamelijk gemaakt in openbare ruimtes, zoals het metrostelsel van New York City. Het spontane karakter van Harings werk, weergegeven in de vorm van werken die variëren van krijttekeningen in de metro tot tekeningen voor de dansvoorstelling Epochal Songs (1982).

Dinsdag t/m zondag van 11.00 – 17.00, 10 – 12,5 euro entree – Keith Haring: Grace House Mural tickets

Johan Derksen presenteert: The Sound of the Blues & America
Zaterdag 26 maart | Theater de Oranjerie, Roermond

In het derde programma van televisieorakel Johan Derksen: ‘The Blues & America’ wordt blues gelardeerd met de vanuit Amerika oprukkende American Sound. Speciaal hiervoor haalt Derksen de Amerikaan Malford Milligan uit Austin naar Nederland.

29,50 euro – Johan Derksen presenteert tickets

De vergeten prinsessen van Thorn
Tot en met zondag 3 april | Limburg Museum, Venlo

Maar liefst 800 jaar lang regeerden vrouwen over het ministaatje Thorn. Deze bijzondere tentoonstelling volgt het leven van een aantal van deze prinsessen en geeft inkijk in het leven van de Europese adel in de achttiende eeuw. Voor deze tentoonstelling werden kunstwerken en objecten uit meer dan vijftig musea uit heel Europa en de VS verzameld, het merendeel daarvan was nooit eerder te zien in Nederland.

Entree tussen 0 en 18,50 euro – De vergeten prinsessen van Thorn tickets

Aperitiefrondleiding DressUndress
Zondag 6 maart 2022 | Modemuseum Hasselt

Welke moderegels waren gisteren anders dan vandaag? En welke lichaamsdelen onthul je of verstop je juist? Samen met een gids ga je op zoek naar antwoorden, waarna je achteraf geniet van een glaasje cava of een mocktail. Onderdeel van DressUndress, nog te zien tot 20 november.

10 euro – Aperitiefrondleiding DressUndress tickets

Leven in de stokerij
8, 11, 15, 18, 23, 24 maart | Jenevermuseum, Hasselt

Hasselt, dé jeneverstad. Tijdens de workshop ontdek je hoe de stoker gebruikmaakt van een authentieke laat-19e, vroeg-20e-eeuwse stookinstallatie. Hierin stookt hij jenever volgens eeuwenoud recept.

7 euro – Leven in de stokerij tickets

Nederpop Allstart ft Loïs Lane
Vrijdag 11 maart | ECI Cultuurfabriek, Roermond

De jaren ’80 en ’90 in Nederland: krakersrellen, walkmans, bezuinigingen, yuppen en werkloosheid. Maar ook De Dijk, Het Goede Doel, Doe Maar en Toontje Lager. Een onverwoestbaar fundament voor Nederpop. Deze voorstelling voert je mee terug naar de roots van deze stroming.

24,50 – Nederpop Allstart ft Loïs Lane tickets

Stad in Steigers
|Tot eind September 2022 | Discovery Museum, Kerkrade

Leer aan de hand van bijzondere (bouw)project van IBA Parkstad spelenderwijs wat er allemaal komt kijken bij het bouwen van een stad. Gebaseerd op de structuren van Parkstad maak je kennis met de uitdagingen van gebiedsontwikkeling. Speciaal voor kinderen.

0 tot 16,50 euro – Stad in Steigers tickets

TITANIC de musical
Woensdag 23 tot en met maandag 27 maart | De Maaspoort, Venlo

25 jaar na de première van Titanic op Broadway komt de musicalhit en Tony Award-winnaar terug naar Nederland. Hét meeslepende verhaal over hoop, liefde en ambitie. Met iconische muziek, een live-orkest en een 25 man sterke cast.

Vanaf 54,50 euro – TITANIC de musical tickets

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.