Home > Kunst en Cultuur > Sjoemelmert van Roermond is terug!

Sjoemelmert van Roermond is terug!

Na twee jaar afwezigheid vindt de Sjoemelmert weer plaats in de binnenstad van Roermond. Op woensdag 27 en donderdag 28 juli loopt tussen de historische panden een kilometerslang lint met ruim 150 marktkraampjes. Dankzij de cafés, winkels en de live muziek op verschillende plekken in het oude centrum is de sfeer ongeëvenaard.

What’s in the name

‘Sjoemelmert,’ betekent in het plaatselijk dialect rommelmarkt maar is veel meer dan dat. Het evenement, met een traditie van ruim een halve eeuw, wordt traditioneel op de laatste woensdag en donderdag van juli gehouden en is daarmee de jaarmarkt van de Bisschopsstad. Ook de benamingen braderie, snuffel- en kunstmarkt zijn op de Sjoemelmert van toepassing. De Minderbroederskerk biedt tijdens het evenement onderdak aan boekverkopers en -liefhebbers. Jonge bezoekers kunnen zich laten schminken en clown Tallie verbaast hen met grappige balloncreaties.

Traditie voortgezet

De Sjoemelmert wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd door winkeliersvereniging ‘Blökske Óm’. De ambitie van de nieuwe organisatie is om de jaarlijks terugkerende Sjoemelmert, met lokale ondernemers en bekende elementen, weer als vanouds te maken. Knus, kwalitatief, gezellig en met de betrokkenheid van de lokale ondernemers. Met traditioneel zo’n tienduizend bezoekers behoort de Sjoemelmert tot de grootste trekpleisters van Noord- en Midden-Limburg.

hide auteur

Auteur: Kris Németh

Enthousiast promotor euregionale kunst en cultuur

Kris Németh

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.