Home > Kunst en Cultuur > Kunstenaar uit Well wint Parkstad Limburg Prijs

Kunstenaar uit Well wint Parkstad Limburg Prijs

In kunstencentrum SCHUNCK in Heerlen is Morena Bamberger (28) zondagmiddag uitgeroepen tot winnaar van de Parkstad Limburg Prijs 2022. Morena’s werk en dat van zeven andere genomineerden is tot en met 15 januari te zien in SCHUNCK Glaspaleis in Heerlen.

De Parkstad Limburg Prijs wordt sinds 1996 om de vier jaar uitgereikt aan talentvolle kunstenaars onder de 35 jaar. Het is al jaren de grootste prijs voor beeldende kunstenaars – in alle genres binnen de beeldende kunsten – van Zuid-Nederland en de Euregio. Aan de prijs is een geldbedrag van 10.000 euro verbonden. De in totaal acht genomineerde zijn eerder dit jaar door een vakjury gekozen uit ruim 100 aanmeldingen.

Morena Bamberger is opgegroeid in Roermond, en studeerde in 2018 af aan de Maastricht Academy of Fine Arts and Design. Daarna exposeerde ze haar multidisciplinaire werk onder andere in de Beurs van Berlage in Amsterdam.

In het juryrapport wordt het werk van Bamberger toegelicht. „In haar werk staan natuur, spiritualiteit, nabijheid, en zelfs astraal reizen door verschillende dimensies centraal. Het aangaan van een energetische en zielvolle connectie met de natuur, de omgeving, en de medemens, vormt een rode lijn in de beeldende installaties die zij maakt. De wens om harmonieuze verbindingen te leggen tussen mens, dier en landschap is mede te verklaren door haar Sinti-achtergrond. Het op spirituele verbinding gerichte werk van Morena maakt diepe indruk en werkt onderhuids door”.

Bij SCHUNCK laat Morena sculpturen uit haar installatie ‘Canis Lunatic’ zien. De jury zegt: „ingenomen te zijn door de wijze waarop het werk – vanuit een persoonlijke reis – uitnodigt tot spirituele transformatie en daarbij het contact met de ander centraal stelt. In deze interactieve zoektocht en spirituele healing met en voor de medemens laat Morena zich niet begrenzen door dogma’s en vooroordelen”.

Naast het werk van de winnaar exposeren in SCHUNCK ook de zeven genomineerden: Floor Martens, Liza Wolters, Mickey Yang, Mike Moonen, Quinn Zeljak, Vera Gulikers en William Ludwig Lutgens. Bezoekers van deze tentoonstelling krijgen de mogelijkheid om hun favoriete kunstenaar aan te wijzen voor de Publieksprijs 2022 en zelf kans te maken op een kunstwerk.

show auteur

Auteur: Kris Németh

Enthousiast promotor euregionale kunst en cultuur

Kris Németh

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.