Home > Kunst en Cultuur > Kunstcollectie familie Rothschild schittert in La Boverie Luik

Kunstcollectie familie Rothschild schittert in La Boverie Luik

De familie (de) Rothschild geldt door de eeuwen heen niet alleen als een van de meest vermogende families ter wereld, maar zeker ook als de familie met de meest indrukwekkende kunstcollectie. Sinds de 19e eeuw hebben de Rothschild’s maar liefst zo’n 130.000 kunstwerken van grote kwaliteit verzameld. Het merendeel hebben ze ook weer geschonken aan vooral Franse musea en instellingen.

Negen vrouwelijke leden van deze bankiersfamilie hebben door de periode heen op hun manier gefungeerd als mecenas en verzamelaar. Uit hun collecties heeft het museum La Boverie in Luik in samenwerking het Louvre in Parijs een indrukwekkende expositie samengesteld met 350 prestigieuze schilderijen, beelden, juwelen, meubels en andere kunstwerken. Grote namen als Rodin, Renoir, Cézanne, Egon Schiele, Kalder en vele anderen zijn met topwerken vertegenwoordigd. Egon Schiele zelfs met een hele reeks wereldberoemde prenten, die naast elkaar te bewonderen zijn.

De expositie in Luik is zeker op TEFAF-niveau en er worden dan ook tienduizenden bezoekers verwacht uit binnen- en buitenland. De expositie duurt tot en met eind februari.

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.