Home > Business > Eerste steenlegging Hoeve Broers

Eerste steenlegging Hoeve Broers

Kasteelhoeve Broers nieuwe toegangspoort St. Gerlach

Of het zijn laatste grootste project zal zijn, is de vraag, maar Camille Oostwegel is begonnen aan de zoveelste uitdaging, de restauratie van Hoeve Broers aan de rand van het landgoed Château St. Gerlach. Dit wordt een nieuwe locatie voor congressen en evenementen, met eigen keuken. De van huis uit Limburgse architecte Francine Houben gaat de oude boerderij omtoveren tot een geheel eigentijds gebouw.

Toen de Maastrichtse horecaondernemer en kasteelheer Camille Oostwegel 1 september 1980 met vier medewerkers begon met zijn eerste exploitatie van een kasteel, had hij een startkapitaal van niet meer dan 10.000 gulden. Tien gerestaureerde Rijksmonumenten en drie landgoederen verder blijft zijn onderneming – inmiddels uitgegroeid tot een aanzienlijk bedrijf – de blik op de toekomst richten.

Deze week werd het startsein gegeven voor de viering van het 35-jarig jubileum van de onderneming. Dit moment viel samen met de eerste steenlegging voor de restauratie en nieuwbouw van Kasteelhoeve Broers & Le Pavillon, de nieuwste loot aan de stam van Camille Oostwegel Château Hotels en Restaurants. De opvallende witte carréboerderij, gelegen naast de entree van het landgoed van Château St. Gerlach, een Rijksmonument, werd in mei 2013 aangekocht. Het gaat om een mergelhoeve met binnenplaats uit 1668 en een poort die dateert uit 1720.

,,Een belangrijke investering die onze gehele onderneming extra bestendig zal maken voor de toekomst”, aldus Camille Oostwegel. ,,Een mooie basis voor de tweede generatie om als familiebedrijf verder te bouwen aan de volgende 35 jaar!”

Kasteelhoeve Broers zal de nieuwe ‘toegangspoort’ worden. De Limburgse carréhoeve wordt uitgerust met inspirerende vergaderruimtes en een landgoedwinkel (met producten uit ‘Le Verger de Camille’ (Le Boomgaard van Camille), artisanaal brood en toeristische informatie. Het is tevens een unieke ontmoetingsruimte en een rustpunt voor wandelaars en fietsers van het Buitengoed Geul en Maas. 

Achter de kasteelhoeve zal een uitnodigend paviljoen verrijzen volgens het ‘state of the art’ concept van de vermaarde architect Francine Houben van architectenbureau Mecanoo uit Delft. In Le Pavillon komen drie multifunctionele zalen die separaat of gecombineerd (850m2) te benutten zijn, zodat een grote variëteit aan bijeenkomsten en evenementen mogelijk worden.

De opening van Kasteelhoeve Broers & Le Pavillon is voorzien in het najaar van 2016. Deze uitbreiding levert circa 20 nieuwe arbeidsplaatsen op en gedurende een jaar extra werkgelegenheid in de bouwsector.

 

Foto’s: Luc Hommes

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.