Home > Kunst en Cultuur > Gave.Fund voor creatieve talenten

Gave.Fund voor creatieve talenten

Het al eerder aangekondigde initiatief van het Elisabeth Strouven Fonds voor de oprichting van een talentenfonds, is nu gerealiseerd in de oprichting van het Gave.Fund. Op een speciale bijeenkomst in de jan van Eyck Academie in Maastricht werden niet alleen de handtekeningen daarvoor gezet, maar is er ook al meteen een startkapitaal gestort om te kunnen beginnen. Het Elisabeth Strouven Fonds legt 80.000 euro in, de Gemeente Maastricht heeft eenzelfde bedrag ingebracht. Particulieren en bedrijven kunnen vanaf nu een bijdrage aan het fonds doen.

Gave.Fund is opgericht om toptalenten van opleidingen zoals de Jan van Eyck Academie, het Conservatorium, de Stadsacademie en de Toneelacademie  een grote sprong voorwaarts te laten maken naar duurzaam succes als professioneel kunstenaar. Ook talenten uit Zuid-Limburg die niet van deze opleidingen afkomstig zijn, maar kwalitatieve ideeën en projecten ontwikkelen, kunnen een aanspraak maken op het fonds.

In de praktijk gaat het dan om financiële bedragen van honderden tot enkele duizenden euro’s om een bepaald idee helpen te verwezenlijken.

Voor het Gave.Fund is een bestuur gevormd met oud-hotelier Camille Oostwegel, Lou Brans Brabant, Corné Gilissen, Sacha Oerlemans en Leo Swinkels. Zij laten zich adviseren door een commissie van deskundigen uit de culturele sector.

Het Elisabeth Strouven Fonds heeft een zogeheten fondsenpodium opgericht, met daarin nu vier verschillende fondsen, te weten het Bonnefanten museum Fonds, het philharmonie zuidnederland Fonds, het Basilica Fonds en nu dan ook het Gave.Fund.

Volgens bestuurder Guido van den Broek wordt er in de toekomst ook nog gedacht aan een fonds op het domein van natuur en duurzaamheid en een fonds in de sociale sector.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.