Home > Branded content > Luik: Een stad die alles heeft om je te verrassen

Luik: Een stad die alles heeft om je te verrassen

Als er één stad in de regio is die staat te trappelen van ongeduld om haar activiteiten en ritme weer op te nemen, dan is het Luik wel. Na een paar weken gedwongen rust krijgen de Luikenaars weer kleur, en die kleuren zijn sprankelender dan ooit. Alle ingrediënten zijn opnieuw aanwezig voor een verrassende en stimulerende stedentrip.

Tentoonstellingen en musea

Een van de goede berichten van het einde van de lockdown is dat de belangrijkste tentoonstellingen die in maart in volle gang waren, allemaal geprolongeerd zijn. Hyperrealism Sculpture in La Boverie, gewijd aan de hedendaagse kunststroming van het hyperrealisme, is weer toegankelijk en zal de bezoekers verwelkomen tot 2 augustus. Grote namen in deze kunstrichting als Ron Mueck, Carole E. Feuerman, George Segal, Paul MacCarthy, Berlinde De Bruyckere en Duane Hanson zijn in deze uitzonderlijke expo bij elkaar gebracht. Van een andere soort, maar niet minder interessant, is de tentoonstelling Goulag in de Cité Miroir, die eveneens verlengd is, en wel tot 31 augustus. De expositieruimte in het oude badhuis van La Sauvenière zorgt voor een benauwende duik in het minutieus georganiseerde concentratiekampsysteem in de Sovjet-Unie onder Stalin. En ten slotte is er de derde publiekstrekker van dit moment, Toutank-hamon – À la découverte du Pharaon oublié, in het station Guillemins, die eveneens tot 31 augustus geprolongeerd is.

Ontdek Luik – anders… en op je gemak

Je zou er misschien niet aan denken, omdat de stad Luik vooral bekend staat om cultuur- en uitgaansleven, maar je kunt er ook heerlijk slenteren door het historisch centrum en wandelen in de groene long die wordt gevormd door de Coteaux de la Citadelle (de hellingen van de Citadel). In deze periode waarin we op zoek zijn naar activiteiten die we buiten onbezorgd en onbeperkt kunnen beoefenen, kunnen wandelingen in Luik voor heel wat aangename verrassingen zorgen. De toeristische dienst raadt de bezoekers diverse wandelroutes aan met betrekking tot de architectuur en de geschiedenis van Luik, waarvan die door het historisch centrum, de wijk rond de kathedraal en de hellingen van de Citadel echte musts zijn. De routebeschrijvingen staan op de stadsplattegrond die gratis beschikbaar is bij de toeristische dienst en kunnen ook gedownload worden op de website visitliege.be, in de rubriek ‘brochures’.

Sinds een paar jaar stelt de dienst voor toerisme van de stad Luik de bezoekers ook een app ter beschikking waarmee ze door de stad kunnen wandelen en op ontdekkingstocht kunnen gaan. Deze gratis app (Balades Liégeoises – Wandelingen door Luik) maakt het de bezitters van een smartphone mogelijk om de stad en de regio op hun gemak en helemaal autonoom te ontdekken.

De wandelroutes die te vinden zijn in de rubriek ‘Luik en zijn architectuur’ en waaraan een architect / kunsthistoricus heeft meegewerkt, hebben voornamelijk betrekking op de art nouveau. Aan de hand hiervan kunnen in enkele wijken van Luik een aantal prachtige art-nouveau-realisaties ontdekt worden. En als u zin heeft om zomaar wat te slenteren, zonder een bepaalde route te volgen, dan kan dat ook. De app geeft de wandelaar namelijk ook uitleg over toeristische attracties die in de buurt liggen. Naast deze mogelijkheden op het gebied van cultuur, natuur en architectuur kan de gastronomische kant van Luik natuurlijk niet achterblijven. Nu de lockdown voor het grootste deel achter de rug is, lopen de terrasjes weer vol en serveren de cafés en restaurants opnieuw hun lekkere drankjes en heerlijke gerechten. Nóg een niet te versmaden ingrediënt van een bijzondere citytrip in deze stad die u steeds weer weet te verrassen!

Praktische inlichtingen:

Office du tourisme / Toeristische dienst

Quai de la Goffe 13, 4000 Liège

www.visitliege.be

Hyperrealism Sculpture

La Boverie – t/m 02/08

www.laboverie.com

Goulag

La Cité Miroir – t/m 31/08

www.citemiroir.be

Toutankhamon À la découverte du Pharaon oublié

Gare des Guillemins – t/m 30/08

www.europaexpo.be

Wandelingen door Luik

Gratis app op AppStore en PlayStore

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.