Home > Culinair > Hotel Tummers voor natuurlijke gastvrijheid en topgastronomie

Hotel Tummers voor natuurlijke gastvrijheid en topgastronomie

Hotel-Restaurant Tummers (****) aan de Stationsstraat in Valkenburg staat al sinds mensenheugenis bekend als stijlvol en gastvrij adres waar je goed kunt eten. Het restaurant van het hotel werd een paar jaar geleden bekroond met een Bib Gourmand in de Michelingids. Het knus ingerichte familiehotel ligt op een rustige plek pal tegenover het station, op slechts een paar minuten lopen van het historische centrum van Valkenburg. Aan de achterzijde is een grote parkeerplaats.

Hotel Tummers beschikt over twee grote vergaderzalen en een kleinere, zeer exclusieve vergaderruimte in het historische stationsgebouw aan de overkant van het hotel. De zalen kunnen worden geboekt met aantrekkelijke vergaderarrangementen, al dan niet in combinatie met een lunch of een diner en eventueel een overnachting in het hotel.

Het pittoreske stationsgebouw waarin de fraai ingerichte en van alle gemakken voorziene ruimtes zijn gesitueerd, werd in 2010 overgenomen door de familie Tummers. Het betreft een Rijksmonument dat geheel is opgetrokken uit mergelsteen. Het gebouw, waarvan de architectuur is geïnspireerd op het paleis van Koning Willem II in Tilburg, dateert uit 1853 en is daarmee het oudste nog in gebruik zijnde treinstation van Nederland. „Een mooi gegeven waarmee directies van bedrijven hun buitenlandse gasten kunnen verrassen,” zegt Inez Tummers. „Want stel: je komt uit China. Dan is het een hele eer om op een mooie plek als deze te worden uitgenodigd voor een conferentie of een zakelijke bespreking.”

De kleinste van de drie zalen – gelegen op de bovenverdieping – is een kunstgalerie waarin kan worden vergaderd te midden van inspirerende kunst. De ruimte is erg in trek bij de top van het bedrijfsleven. „Leden van bijvoorbeeld raden van bestuur kunnen hier in alle rust en in complete afzondering vergaderen. Ze hebben een prachtig uitzicht en kunnen op het bordes de benen strekken.”

De vergaderruimtes zijn ook uitermate geschikt als representatieve locatie voor cursussen, recepties en bijeenkomsten van serviceclubs. En uiteraard voor trouwerijen, want het oude station is een officiële trouwlocatie, waar ambtenaren van de burgerlijke stand huwelijksparen in de echt verbinden. Het bijbehorende feest kan worden gehouden in zowel het hotel als in Brasserie de Stationnerie. Ook het koppel uit België dat elkaar tijdens een romantische avond in hotel Tummers eeuwige trouw beloofde, gaf zijn huwelijksfeest in het oudste station van Nederland. „Het werd opnieuw een avond om nooit meer te vergeten.”

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.