Home > Branded content > De missing link tussen kunst en marketing

De missing link tussen kunst en marketing

Wanneer je de binnentuin van het ultramoderne VP Plaza España Hotel in Madrid betreedt, word je omvergeblazen door de spectaculaire (25 meter hoge) metalen waterval van de hand van Pere Gifre. De Catalaan is een van de kunstenaars die in zee is gegaan met Dynamic Art, dat de missing link vormt tussen kunst en marketing. „Kunstenaars zijn geniaal in hun creativiteit, maar hebben vaak geen kaas gegeten van marketing,” vertelt Nathalie Velghe. „We krijgen de vraag van kunstenaars om hen te helpen bij het opstellen van een businessplan, van contracten enzovoort. Ook kunstgalerij-en kloppen bij ons aan, omdat ze op zoek zijn naar manieren om de financiering voor de aankoop van een nieuwe collectie rond te krijgen. Wij staan hen bij met onze ervaring in financiën.”

Het hoofdkantoor van Dynamic Art, dat wordt ge-rund door Alvar Vilallonga de Oro, is gevestigd in Barcelona. Velghe werkt (voorlopig) vanuit België. Landsgrenzen vormen hoe dan ook geen belemmering. „We mikken op de internationale markt, van Los Angeles tot Dubai en China. We willen grote bedrijven wereldwijd ervan overtuigen dat kunst een meer-waarde kan bieden voor hun merk. We organiseren alternatieve art fairs, we openen pop-upgalerijen, we zetten lanceringsevenementen op.” Nadat het VP Plaza España Hotel het kunstwerk van Gifre had aangekocht, kreeg het media-aandacht in meer dan 300 magazines en kranten, naast ruim 2000 posts op Instagram. Qua return on investment kan dat tellen. „Op termijn willen we zelfs kunst op maat laten ma-ken voor bedrijven,” zegt Velghe. Euh, is dat niet des duivels? De kunstenaars uit de Middeleeuwen deden niet anders, die werkten allemaal in opdracht van koningen en keizers. We gaan dus terug naar de basis.”

 

“The rhinoceros is the only animal that carries an incredible amount of cosmic knowledge within its armor ”.


Nathalie Velghe.

www.dynamicart.es
+32 (0) 89 77 89 79
+34 661 228 265

___________________
Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu