Home > Culinair > Simon Taxacher opnieuw uitgeroepen tot beste kok van Oostenrijk

Simon Taxacher opnieuw uitgeroepen tot beste kok van Oostenrijk

Tekst: Maarten van Laarhoven

Beeld: Marketing Deluxe

Simon Taxacher, de Oostenrijkse top-kok die samen met zijn vrouw Sandra Kobald eigenaar is van het luxueuze hotel-restaurant Relais & Châteaux Rosengarten in Kirchberg (Tirol) is woensdag opnieuw uitgeroepen tot ‘beste kok van Oostenrijk’.

De 39-jarige Taxacher – hij kookte vorig jaar nog in La Source, het sterrenrestaurant behorende bij hostellerie La Butte Aux Bois in Lanaken, samen met zijn vriend en sterrenchef Ralf Berendsen – heeft in de Oostenrijkse editie van GaultMillau 2016 wederom 4 koksmutsen en 19 punten toebedeeld gekregen, wat op culinair gebied zo’n beetje het hoogst haalbare is. De gids werd woensdagavond in Wenen gepresenteerd. Het is de derde keer op rij dat de sympathieke keukenmeester deze eer te beurt valt.

Taxacher, met afstand de beroemdste inwoner van Kirchberg in de Kitzbüheler Alpen – een van de mondainste skioorden van Europa – geldt in zijn vaderland als een culinair fenomeen. Oostenrijkse liefhebbers van de betere keuken vallen als een blok voor de kleurige schilderijen die hij in zijn keuken weet te bereiden. In de papieren editie van Chapeau Magazine verscheen eerder een uitgebreid verhaal over hem.

Simon Taxacher werkt voornamelijk met lokale ingrediënten die hij inkoopt bij producenten bij hem in de buurt. De uitgestrekte bossen rond Kirchberg – het dorp waar hij geboren en getogen is – vormen volgens hem de mooiste kruidentuin die een kok zich maar kan wensen. 

De Oostenrijker geldt als lichtend voorbeeld voor zo’n beetje alle aanstormende kooktalenten in het land. Maar ook oudere vakgenoten kijken vaak vol bewondering toe wat hij zijn – meestal verwende – gasten weet voor te zetten.

Dat de GaultMillau hem al voor de derde keer op rij de hoogst haalbare culinaire eer toekent mag echter nauwelijks verwondering wekken. Vooral niet omdat de Michelin-gids hem tien jaar geleden – Taxacher was toen pas 29 jaar – al goed genoeg vond voor twee Michelinsterren. Dat hij deze sterren nu niet meer heeft, komt louter door het feit dat Michelin in 2009 besloot om zich uit Oostenrijk terug te trekken. Dit omdat de beroemde rode gids in het Alpenland commercieel niet succesvol was. Een uitzondering werd gemaakt voor de beste restaurants in Wenen en Salzburg. Zij mochten hun ster(ren) wel behouden omdat ze zijn opgenomen in de Europese editie van de Michelin-gids.

Chapeau Magazine was onlangs drie dagen lang te gast bij de Oostenrijkse top-kok. Een reportage volgt binnenkort.

www.rosengarten-taxacher.com

 

 

 

 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.