Home > Limburgs Culinair Gala > De Heere van Meijel winnaar Horeca Inspiratie Trofee 2022

De Heere van Meijel winnaar Horeca Inspiratie Trofee 2022

Restaurant De Heere van Meijel in de Noord-Limburgse plaats Meijel (gemeente Peel en Maas) is de winnaar van de Horeca Inspiratie Trofee 2022. Een zichtbaar trotse eigenaar Rudy Gommans kreeg de prijs maandagavond uitgereikt tijdens het jaarlijkse Limburgs Culinair Gala in MECC Maastricht, uit handen van commercieel directeur Frank Mimpen van het Maastrichtse beurscomplex annex congrescentrum. De bekendmaking van de winnaar vond plaats in aanwezigheid van een aanzienlijk deel van de Limburgse culinaire top en tientallen toonaangevende spelers op het gebied van gastronomie in Nederland en België.

De Horeca Inspiratie Trofee (HIT) werd dit jaar voor het eerst uitgereikt. De prijs is een initiatief van Hospitality Synergy Group van ondernemer Charles van Goch in samenwerking met BBB Maastricht, de oudste horecabeurs van Nederland. Hij is in het leven geroepen om de horeca een nieuwe impuls te geven, en daarmee de sector aantrekkelijker te maken. de prijs bestaat uit een trofee, een inspiratiecheque ter waarde van 5.000 euro (beschikbaar gesteld door de Hospitality Synergy Group), een opleidingscheque van 5.500 euro (Stichting Vakopleiding Horeca) én een gratis consultancytraject verzorgd door brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland.

De Heere van Meijel kwam maandag aan het einde van de eerste dag van BBB Maastricht als winnaar uit de bus na een laatste van drie juryrondes, waarin de vijf overgebleven kandidaten – geselecteerd uit 114 aanmeldingen – door een vakjury werden beoordeeld op zowel het actuele thema van dit jaar, als op de onderdelen ‘ondernemerschap’ en ‘finance’. Behalve door de uiteindelijke winnaar werd de strijd tot het laatste toe gestreden door Restaurant E11F (Panningen), Kasteel Limbricht (Limbricht), Boscafé ‘t Hijgend Hert (Vijlen) en Toko Bopp (Geleen).

De prijs wordt in het vervolg jaarlijks uitgereikt. Deelname aan de voorafgaande wedstrijd staat open voor horecabedrijven uit zowel Nederlands- als Belgisch-Limburg. Om voor de HIT in aanmerking te kunnen komen, moet een bedrijf buitengewoon goed presteren binnen een actueel jaarthema. Dit jaar was dat ‘binnenhalen, binden, boeien en behouden van medewerkers’, waarmee aansluiting is gezocht bij een probleem waar op dit moment talloze bedrijven in de horeca mee te maken hebben.

De eindstrijd tussen de vijf genomineerden mondde uiteindelijk uit in een nek-aan-nekrace, aldus initiatiefnemer en jurylid Charles van Goch. ,,Hoewel de laatste kandidaten volstrekt aan elkaar gewaagd waren, kan er – zoals bij elke wedstrijd maar één winnen”, aldus Charles van Goch in een toelichting op de bekendmaking. ,,Wat de doorslag heeft gegeven is dat Rudy Gommans als geen ander begrijpt hoe de nieuwe generatie medewerkers denkt. Hij luistert naar zijn mensen, in plaats van andersom. Daardoor weet hij precies wat er speelt. Daar stelt hij zijn personeelsbeleid op af.”

 De vier andere kandidaten gingen overigens niet geheel met lege handen naar huis. Behalve een ‘finalistenbordje’ krijgen – en enkele kleine attenties kregen zij een coachings- of adviestraject aangeboden door advocatenkantoor Euregio HabetsRoyen.

De Horeca Inspiratie Trofee is een initiatief van Hospitality Synergy Group in samenwerking met BBB Maastricht en Les Amis GastrEUnomiques. De nieuwe jaarlijkse prijs wordt verder ondersteund door de Limburgse investeringsbank LIOF, advocatenkantoor Thuis & Partners, Rabobank, Euregio HabetsRoyen, Staffable Payroll, Koninklijke Horeca Nederland en BSB verzekeringen.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.