Home > Branded content > Het Gerecht: de juiste ingrediënten voor succes

Het Gerecht: de juiste ingrediënten voor succes

De eigenaren van restaurant Het Gerecht in Roermond kijken vol tevredenheid terug op hun eerste tweeënhalf jaar als zelfstandige ondernemers. „Onze inventiviteit tijdens de coronacrisis heeft ons heel veel nieuwe gasten opgeleverd.”

Ze zijn meer dan tevreden, ook al moesten sommige activiteiten worden geschrapt. Zoals het feest ter gelegenheid van het eenjarig bestaan in maart 2020, een mijlpaal die ongeveer gelijk viel met het begin van de coronacrisis. Het niet doorgaan van de diverse thema-avonden waarmee ze hun gasten hadden willen verrassen, vinden ze achteraf bezien ‘hooguit een beetje jammer’. „Terugkijkend op onze eerste tweeënhalf jaar als zelfstandige horecaondernemers, kan ik alleen maar concluderen dat we het goed hebben gedaan”, constateert chef-kok Cederik Pieters van restaurant Het Gerecht in Roermond. Met zijn partner Ellis Huijnen – tevens gastvrouw en sommelier van Het Gerecht – beleefde hij in 2019 een vliegende start. Acht maanden na de opening had het knusse restaurant in het pittoreske centrum van Roermond al een aanbeveling in de befaamde restaurantgids GaultMillau te pakken. Een prestatie die nog eens werd versterkt toen Ellis en Cederik tijdens het Limburgs Culinair Gala Chapeau Magazine werden uitgeroepen tot de beste jonge horecaondernemers van 2020. „Het was een onderscheiding die voor ons precies op het juiste moment kwam”, concludeert Ellis. ,,Al heel snel werd duidelijk dat de mensen ons het allerbeste gunden. Met name dat heeft ons in de moeilijke tijd die achter ons ligt enorm geholpen.”

Schakelen

De twee jonge horecaondernemers kijken vol vertrouwen naar de toekomst. „Als we de afgelopen tijd iets hebben geleerd, dan is het wel dat we in geval van nood heel snel in staat zijn om te schakelen”, blikt Cederik terug. „Even leek het erop dat we in een enorm gat terecht zouden komen, maar al gauw werd duidelijk dat het wel meeviel. Met behulp van onze websitebouwer hadden we binnen de kortste keren een tool gecreëerd om onze gasten in staat te stellen diners af te halen dan wel te laten bezorgen. Complete viergangenmenu’s, inclusief amuse en friandises voor 35 euro. We zagen veel mensen die om de twee weken terugkwamen.”

Veel ‘gasten op afstand’ die in de periode van gedwongen sluiting kennismaakten met Het Gerecht, komen nu terug om zich een avondlang in de watten te laten leggen. „Onze inventiviteit heeft ons niet alleen door een moeilijke tijd geloodst, maar ook veel nieuwe gasten opgeleverd”, zegt Ellis verheugd. „Waar we verder erg blij mee zijn is dat onze vaste gasten ons niet in de steek hebben gelaten. Bijna elke avond horen we wel van mensen dat ze ons niet vergeten zijn. Dat is natuurlijk heel bemoedigend.”

Gunstige ligging

Intussen groeit de bekendheid van Het Gerecht tot ver buiten Roermond. „We krijgen steeds meer reserveringen uit andere delen van Limburg, maar ook vanuit Duitsland en uit België weten ze ons inmiddels goed te vinden”, zegt Cederik. „Kennelijk vertellen mensen die hier zijn geweest tegen anderen dat ze bij ons aan het goede adres zijn voor een bijzondere avond. We draaien extreem goed. En dat terwijl ons hoogseizoen nog moet beginnen.” Wat naast alle gastvrijheid en de GaultMillau-waardige keuken zeker bijdraagt aan het succes van het nog altijd jonge restaurant, is de prefecte locatie. Gasten die vanaf het treinstation flink doorstappen, zitten binnen een paar minuten aan een feestelijk gedekte tafel. In de nabije omgeving van de zaak is bovendien parkeergelegenheid te over.

Ellis en Cederik hebben veel te danken aan het nabijgelegen vijfsterrenhotel Het Arresthuis, dat gasten als alternatief voor het eigen, inpandige restaurant Damianz doorverwijst naar Het Gerecht. „Daarnaast hebben we een prima samenwerking met diverse Bed and Breakfasts in de stad.

Uitdagingen? „Oh, zijn er nog genoeg”, verzekert Ellis. „Net als in zoveel kwalitatieve restaurants bespeuren ook wij een toenemende belangstelling voor vegetarische en lichte gerechten. Om daaraan tegemoet te komen hebben wij op donderdag menu’s onder het kopje ‘Light and delightful’, met de nadruk op vegetarisch en vis. Wat dranken betreft zetten we in toenemende mate in op alcoholvrije arrangementen, als alternatief voor de mooie wijnen die ik met alle liefde schenk.”

Het neemt niet weg dat Ellis en Cederik een prachtige eigen gin hebben laten ontwikkelen, met tonen van jasmijn, citroengras, cederhout, gember en steranijs. Mixen kan, ook al is ‘puur’ – als aperitief of digestief – minstens zo aanbevelenswaardig. Om nog eens te klinken op een mooie, beloftevolle toekomst.

HH Geeststraat 27, Roermond (NL) – hetgerecht.nl

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.