Home > Branded content > Romantisch genieten in de eigen regio

Romantisch genieten in de eigen regio

Château Wittem is helemaal klaar voor een mooie zomer. Beleef een luxueus dagje of avondje uit in een sprookjesachtige ambiance.

Het is inmiddels hét visitekaartje van Château Wittem: de persoonlijke ontvangst die je ten deel valt nadat je eerst hebt aangebeld. De poort wordt speciaal voor jou geopend, om onmiddellijk daarna weer dicht te gaan. Een kleine handeling, maar wel een met een diepere betekenis: elke afzonderlijke gast moet het gevoel hebben dat hij thuiskomt. Dat Château Wittem de poort graag voor je opendoet, heeft door de coronacrisis een dubbele betekenis gekregen. „We zijn erg blij dat we weer gasten mogen ontvangen”, zegt directeur Victoria Wilden zichtbaar opgelucht. „Dat dit al zo kort na onze ingrijpende verbouwing zou gebeuren, had niemand kunnen denken. Gelukkig merken we aan alles dat onze gasten ons weer weten te vinden. Vanaf deze zomer zijn ze ook van harte welkom op ons terras.”

Gevoel voor romantiek

Dat lommerrijke terras, waar onder de huidige corona-omstandigheden plaats is voor 36 personen, zou de komende maanden weleens een van de meest gewilde plekjes van Zuid-Limburg kunnen zijn. Onder de groene bomen, met uitzicht op de slotgracht, vind je overdag verkoeling. En ’s avonds geniet je in alle stilte van een prachtige zonsondergang. „Stel je voor”, etaleert Victoria Wilden haar gevoel voor romantiek. „Alles is prachtig verlicht en voor je staat een fles champagne en een schaal met oesters. Ik zou zeggen: neem maar eens plaats op een van onze loungebankjes. Ik durf te voorspellen: als je eenmaal zit, wil je niet meer weg.”

Prachtige wijnkelder

Het terras is, net als het gastronomische restaurant Julemont, vijf dagen per week geopend, ook voor niet-hotelgasten. ,,Voor lunch en diner. Maar daarbuiten ook voor iedereen die wil genieten van een exclusieve middag of avond uit. Met een fles champagne of een mooie fles wijn, bijvoorbeeld in combinatie met een van de klassieke Franse gerechten op onze nieuwe kaart. Wie dat leuk vindt mag een kijkje nemen in onze prachtig gerestaureerde wijnkelder en de fles van zijn of haar keuze zelf pakken. Wij maken hem heel graag speciaal voor je open. Net als onze poort.”

Wittemer Allee 3, Wittem (NL) – chateauwittem.com

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.