Home > Branded content > Twee keer heerlijk slapen in Mechelen

Twee keer heerlijk slapen in Mechelen

Wie op vakantie gaat, of er voor een weekendje tussenuit trekt, snakt aan het einde van een welbestede dag van optimaal genieten – in welke vorm dan ook – vaak naar een heerlijk comfortabel bed. Chapeau ging op bezoek bij twee bedrijven in het Limburgse Heuvelland, waar ze de behoefte aan een goede nachtrust voor de gast maar al te goed begrijpen.

Comfort in een historisch jasje

In een karakteristieke Limburgse vakwerkboerderij op de doorgaande weg in het Zuid-Limburgse Mechelen ligt Hoeve de Plei. De boerderij, vernoemd naar de binnenplaats (op zijn Mechels: de Plei), stamt uit 1740. In 1938 werd er een hotel gevestigd, dat sindsdien wordt gerund door dezelfde familie.

Historie en comfort

In de hoeve is de rijke historie duidelijk voelbaar, net als het authentieke Limburgse karakter. Hoewel alle muren wit zijn, is het er knus en warm, wat mede het gevolg is van de karaktervolle dakbalken van de voormalige boerderij. Aan de muur hangen schilderijtjes en Delfts blauwe borden en in de eetzaal staat een oven uit de twintigste eeuw. De zeventien slaapkamers hebben allemaal een eigen uitstraling, met als enige overeenkomst het pronkstuk van een bed dat midden in de kamer staat opgesteld: de klassieke, blauwwit geblokte boxspring van de beroemde Zweedse beddenfabrikant Hästens. Vijftien jaar geleden al kozen eigenaresse Saskia Peerboom en haar man ervoor om de hotelbedden die ze toen hadden te vervangen door luxere exemplaren. De keuze viel op Hästens, omdat dit bedrijf werkt met louter natuurlijke materialen (paardenharen en katoen).

Bovendien is het net als Hoeve de Plei een familiebedrijf. „Slaapcomfort stond bij ons voorop. De aanschaf van de nieuwe bedden was een flinke investering, maar deze loonde zich onmiddellijk. Binnen no time waren alle kamers met Hästens-bedden volgeboekt.”

Vernieuwing

Eerder dit jaar werden de boxsprings bij Hoeve de Plei door het team van Hästens Store Maastricht voorzien van nodig onderhoud en vernieuwingen. „Daar waren de bedden al een tijdje aan toe,” licht Saskia toe, „maar lange tijd was er geen Hästens Store in Limburg dus wisten we niet waar we moesten zijn voor advies. Met de komst van Hästens Store Maastricht was dat probleem opgelost.”„In dit hotel staan nu alleen nog de Rolls Royces onder de bedden, en dat is best een unicum,” vertelt Ralph Gasse van Hästens Store Maastricht. „Er is maar een handjevol horecabedrijven in Nederland dat ervoor kiest om in zulke mate te investeren in slaapcomfort.”Saskia en haar man zijn daar ook voor honderd procent van overtuigd: „Uiteindelijk is je dag alleen maar meer waard als je de nacht ervoor lekker geslapen hebt. Daarom zullen we wel zoveel vrolijke gasten hebben!”Renske Sluijs, adviseur Gasse Slaapcomfort en Piet en Paula Nap

Relaxen met een uitzicht waar je ‘u’ tegen zegt

Een stukje verderop in Mechelen ligt Hoeve Elzet. Dit eveneens historische pand werd de afgelopen anderhalf jaar grondig onderhanden genomen. Zelfs de muren gingen eruit. Het resultaat mag er wezen: het sfeertje van het platteland in een spiksplinternieuw jasje, met een uitzicht waar je ‘u’ tegen zegt. De groepsaccommodatie is uitgerust met comfortabele Auping-boxsprings.

„Toen we in 2010 naar Zuid-Limburg verhuisden, was het niet de bedoeling om tien jaar later de groepsaccommodatie aan de overkant van de straat over te nemen”, zegt Piet Nap. „Maar toen de kans zich voordeed, hebben we niet lang getwijfeld.”

Familie Nap

De groepsaccommodatie was schoon en netjes, maar niet meer van deze tijd en moest een grondige opknapbeurt ondergaan. Daarbij zouden Piet en Paula Nap het heft in eigen handen nemen: ze maakten hun keuzes op basis van hun eigen ervaringen met reizen, hun liefde voor wijn en de behoefte aan comfort, die ze zelf ook kenden. Bij Hoeve Elzet hebben ze overal over nagedacht. Op de begane grond is een kamer die speciaal geschikt is voor mensen met een lichamelijke beperking. Kamers hebben niet zomaar een nummer gekregen, maar zijn stuk voor stuk genoemd naar wijnregio’s waar Piet en Paula Nap weleens zijn geweest. Ook is er een sauna.

Auping bedden

Voor het slaapcomfort ging het echtpaar op zoek naar een lokale partner. De keuze viel op Gasse Slaapcomfort. „We hadden geen specifiek bed of merk voor ogen, wel een hele lijst aan voorwaarden: kwaliteit, gemakkelijk in onderhoud, een gemiddelde hardheid en een lange levensduur. Auping kwam als beste uit de test.”

Gasse Slaapcomfort – Hästens Maastricht

Sanne en Ralph Gasse en hun teams van Gasse Slaapcomfort en Hästens Store Maastricht zijn trots op hun bijdrage aan de twee projecten in Mechelen. Het bedrijf, al dertig jaar gespecialiseerd in de wereld van goed slapen, helpt particulieren en steeds meer bedrijven, zoals Hoeve de Plei en Hoeve Elzet, met diverse topmerken, deskundig advies, uitstekende service en scherpe prijzen.

Kijk voor meer informatie op gasse.eu of hastens.com

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.