Home > Branded content > Feest- en eventlocatie Clos St. Denis in vroegere grandeur hersteld

Feest- en eventlocatie Clos St. Denis in vroegere grandeur hersteld

Tot 2010 was Clos St. Denis in het Belgisch-Limburgse Kortessem een tweesterrenzaak met een internationale renommee. Sinds de lente van dit jaar is het historische domein na dertien jaar leegstand hersteld in zijn vroegere grandeur. Niet als restaurant, maar als exclusieve feest- en eventlocatie.

Wie naar domein Clos St. Denis rijdt, krijgt er een gratis sightseeing door Haspengouw bij. Een smalle weg slingert vanaf de N20 Tongeren-Hasselt door het glooiende landschap. Op het einde daarvan ligt het Klein Wit Kasteeltje van Grimmertingen, de vroegere naam van een zeventiendeeeuwse kwadraathoeve. De gewezen sterren-chef Christian Denis stond er jarenlang achter het fornuis van een van de meest gerenommeerde eethuizen van België. Vandaag wordt die plaats ingenomen door Mario Holtzem.

„Clos St. Denis had altijd een schitterende reputatie. Het zal wel geen toeval zijn dat hier twee Belgische regeringen werden gevormd”, zegt general manager Erik Notelaers. „Bij de heropening waren de verwachtingen dan ook hooggespannen, maar de gasten vertellen ons unaniem dat die ruimschoots worden overtroffen. We verzorgen feesten en events op gastronomisch niveau. Zittend kan dat tot honderd personen, voor een walking dinner gaan we tot 150.”

Nostalgie

Het interieur werd stijlvol en hedendaags heringericht, met respect voor het eeuwenoude karakter. Bovendien is er nu ook overnachtingsmogelijkheid, vijf luxueuze kamers voor in totaal twaalf personen. „Een grote meerwaarde, vooral voor huwelijksfeesten”, benadrukt Erik Notelaers. Voor de ‘nostalgici’ – gastronomen die de vroegere keuken van Clos St. Denis nog eens willen beleven – heeft hij goed nieuws. Volgend jaar organiseert hij een aantal restaurantdagen met Christian Denis, die hij wist te verleiden tot een quatre-mains met Mario Holtzem.

„En we gaan nog een stapje verder, want vandaag vragen mensen meer dan ooit naar beleving. Een van onze geplande initiatieven is een wijnsafari met eco-wagentjes langs Limburgse domeinen, start en aankomst in Clos St. Denis. We hebben diverse cateringformules. En passant kunnen de deelnemers genieten van het unieke Haspengouwse kastelenlandschap.”

Grimmertingenstraat 24, Vliermaal (BE) – www.domeinclosstdenis.com

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.