Home > Branded content > Poulissen Audio Video Center bestaat 25 jaar

Poulissen Audio Video Center bestaat 25 jaar

Gerard Poulissen begon 25 jaar geleden met Poulissen Audio Video Center in de Roermondse binnenstad. Zijn dochter Anne-Marie en zoon Johan zetten het familiebedrijf nu voort. Poulissen staat in Nederland en ver daarbuiten bekend om zijn ongeevenaarde kundigheid en vakkennis op het gebied van audio en video, maar wat vooral opvalt is de bezieling waarmee ze te werk gaan. „Je kunt dit werk alleen maar doen als je zelf een muziekliefhebber bent.”

B&O
Anne-Marie en Johan spreken met een aanstekelijke bevlogenheid over de producten in de strak ingerichte showroom en laten graag zien wat ze kunnen. Met een druk op de knop laat Anne-Marie de nieuwste televisie van Bang & Olufsen – de Beovision Harmony − vanachter twee stijlvolle eikenhouten lamellen soepel tevoorschijn komen. Achter de lamellen zit het audiosysteem van de televisie, dat een krachtig geluid voortbrengt. Het uitzonderlijk scherpe beeld toont een fragment uit de muziekfilm A star is born met Lady Gaga en de ruimte vult zich met een helder, uitgebalanceerd geluid. We wanen ons direct in een bioscoop. Ook de nieuwe, uiterst smaakvol afgewerkte soundbar, de Beosound Stage, van het Deense merkt hangt er. De langwerpige speaker klinkt zo goed als hij eruitziet. „Hij is perfect te combineren met de LG-televisie: ze zijn met de-zelfde afstandsbediening te gebruiken,” zegt Johan.

  

Snoepwinkel
Poulissen is gespecialiseerd in de uiterst gestileerde high-end apparatuur van B&O. Het bedrijf won on-der meer de prijs voor ‘Beste Bang & Olufsen Center van Nederland’ en ‘Bang & Olufsen Top 50 Store of the World’. „Wij zijn het enige Bang & Olufsen Center in Limburg met het volledige assortiment,” zegt Johan trots. De showroom van dit familiebedrijf is een snoepwinkel voor de muziekliefhebber. De merken die ertoe doen – van McIntosh en Bowers & Wilkins tot Sonos en Bose − zijn er rijkelijk vertegenwoordigd. De winkel nodigt vooral uit om te kijken en te luisteren. Er zijn speciale ruimtes ingericht die vol-doen aan alle akoestische eisen waar klanten ver-schillende combinaties van speakers en versterkers kunnen testen met hun eigen muziek. „Bij dit soort apparatuur geldt: je moet het vooral beleven,” zegt Anne-Marie, „Daarom nodigen we iedereen uit om vooral eens een middag hier door te brengen en de tijd te nemen om rustig te luisteren.”

Plezier
Anne-Marie studeerde rechten, maar bleef zich toch aangetrokken voelen tot het familiebedrijf. Je zou kunnen zeggen dat de hifi door haar bloed stroomt: al van jongs af aan draaide ze mee in de winkel van haar vader en leerde ze de kneepjes van het vak. De liefde voor muziek probeert ze ook over de brengen op haar kinderen. „Thuis draaien we de hele dag door muziek,” zegt ze. „Ik ben ervan overtuigd dat muziek je leven verrijkt en dat je er heel veel plezier uit kan halen.”

Begrip
Poulissen is in de loop der jaren een begrip geworden in Limburg en ver daarbuiten. „We hebben klanten door heel Nederland, maar ook in het buitenland. Er komen ook veel mensen uit bijvoorbeeld België of Duitsland speciaal naar onze showroom,” zegt Anne-Marie. De aandacht en gedrevenheid waar-mee het team van Poulissen in de zaak werkt blijft niet onopgemerkt: Poulissen won vier keer op rij de award voor beste hifi-zaak in Nederland. „We gaan veel verder dan verkoop alleen. We willen vooral gedegen advies geven,” zegt Anne-Marie. „We denken van begin tot eind met de klant mee. We tekenen waar de leidingen en stopcontacten moeten komen en onze technische dienst komt als de klant dat wil alle apparatuur thuis installeren. Ook daarin onder-scheiden we ons van onze collega’s.

_______________________________________________________________
Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu