Home > Branded content > Hotel Kasteel Bloemendal, oase van rust in hartje drielandendorp Vaals

Hotel Kasteel Bloemendal, oase van rust in hartje drielandendorp Vaals

Hotel Kasteel Bloemendal heeft vele functies gekend. Het voormalig woonhuis van de bekende Akense lakenfabrikant Johann Arnold von Clermont deed na zijn overlijden jarenlang dienst als klooster, school en veldhospitaal. Tot 1990, toen werd het herenhuis met bijhorend landgoed flink onder handen genomen om even later open te gaan als hotel en restaurant. De rijke historie voel je er nog steeds, al wordt die tegenwoordig zorgvuldig gecombineerd met luxe, pure rust en gastronomisch genot. Bij uitstek geschikt voor een staycation, zeker als straks de luxe wellness klaar is…

Oase van rust

Onderweg naar Kasteel Bloemendal zal menig gast even twijfelen aan zijn routeplanner. Vanaf de Maastrichterlaan, de doorgaande weg in Vaals, stuurt deze je immers, met nog enkele meters te gaan, diep een woonwijk in. Dat hier een riant kasteel ligt zal dan ook even moeilijk te geloven zijn. Toch is het zo, en dat maakt de entree van Kasteel Bloemendal eigenlijk alleen maar indrukwekkender. Aan het einde van een imposante oprijlaan en omlijst door groen ligt een parel van een achttiende-eeuws herenhuis. Op een enorme lap ommuurde grond. Van het rumoer uit de omgeving krijg je hier weinig mee. Hier hoor je enkel de vogeltjes fluiten en het water kabbelen. Een oase van rust, als een eilandje midden in een woonwijk, omringd door het ‘gewone’ leven.

Wow-effect

Fonkelende kroonluchters, hoge plafonds versierd met pleisterwerk en een glimmende vloer, als stond je in een balzaal. Eenmaal binnen wordt het wow-effect dat het voormalige huis van Johann Arnold von Clermont al vanaf de eerste oogopslag heeft, zonder moeite doorgetrokken. Hier stap je als het ware ín de historie van het kasteel, al worden de historische kasteelelementen en bijna koninklijke meubels wel feiloos gecombineerd met moderne technieken en accessoires. Het is de warme en persoonlijke ontvangst die ervoor zorgt dat iedereen zich hier direct thuis voelt.

Vorstelijk logeren

Hotel Kasteel Bloemendal telt bijna tachtig kamers, verdeeld over de twee in de jaren ’90 aangebouwde hotelvleugels en diverse kamers in het historische hoofdgebouw met al zijn allure. De afgelopen jaren werden alle kamers stapsgewijs volledig vernieuwd. Ook hier werd modern gecombineerd met historische kasteelelementen. Het resultaat zijn kamers en suites die elk uniek zijn, qua grootte, luxe en faciliteiten. Zo zijn er comfortabele kamers voor twee gasten, kun je er logeren met het hele gezin en zijn er suites met sauna’s, voor het ultieme genot.

Dineren met een Peruaanse twist

Waar op het hele landgoed van Hotel Kasteel Bloemendal klassiek en modern hand in hand gaan, zie je in het restaurant vooral de moderne elementen overheersen. In perfecte harmonie met bestaand pleisterwerk en historische zuilen, dat wel. Restaurant Clermont, zoals de naam van het inpandige restaurant in de rechtervleugel van het kasteel luidt, onderging begin 2022 een rigoureuze metamorfose. Het resultaat is hip, licht en ruim. Boordevol comfortabele zetels en met hier en daar een exotisch accent. In zekere zin past dat perfect bij de vernieuw[1]de keukenformule en menukaart die de chef en zijn keukenbrigade begin 2023 introduceren. Deze chef maakte nog niet zo lang geleden zijn intrede in de keuken van Restaurant Clermont en zal daar zijn klassiek Franse scholing combineren met zijn Peruaanse roots. Dat doet hij in de vorm van een toegankelijke lunch en een fine dining-diner. Voor hotelgasten én locals; het restaurant telt immers tachtig couverts.

Landgoed

Bij Hotel Kasteel Bloemendal is het heerlijk toeven. In een van de luxe hotelkamers of het fine dining-restaurant, dan wel op het omliggende landgoed. In totaal telt dat ruim 1.4 hectare grond. Het perceel is volledig groen en piekfijn verzorgd. Hier kun je bij mooi weer genieten van hapjes en drankjes en worden, vooral in het hoogseizoen, regelmatig evenementen zoals trouwerijen georganiseerd. Maar het landgoed is ook groot genoeg voor een heerlijke wandeling. Midden in het dorp, maar wel in alle rust die de bubbel van Bloemendal biedt.

Wellness

Dertig jaar na de rigoureuze verbouwing van Bloemendal heeft het kasteel alles voor een heerlijke staycation in eigen land. Althans, bijna alles dan: komend jaar wordt de gewelvenkelder van het kasteel omgetoverd tot een luxe wellness voor zestig gasten. Die verbouwing heeft nog wat voeten in de aarde; zo worden er een ruim zwembad, sauna’s, stoombaden, een crypto cabine en behandelruimtes voor massages en gezichtsbehandelingen gerealiseerd. Als die verbouwing in 2024 klaar is, zou je tijdens je verblijf bij Bloemendal bijna vergeten om het omliggende Heuvelland te ontdekken…

Bloemendalstraat 150, Vaals (NL) – hotelbloemendal.nl

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.