Home > Branded content > Bij Beaujean Vacances draait alles om service

Bij Beaujean Vacances draait alles om service

Beaujean Vacances begon precies dertig jaar geleden als een klein familiebedrijf, maar inmiddels heeft het meer dan tweehonderd huizen in de verhuur, vijftien vaste medewerkers in dienst en verwelkomt Beaujean 50.000 gasten per jaar. „We nemen huiseigenaren zo veel mogelijk werk uit handen.”

Het werkgebied van Beaujean Vacances bestrijkt heel Limburg, maar ook Belgisch-Limburg, de Ardennen en de Eifel. De woningen die Beaujean verhuurt, zijn met recht bijzonder te noemen. Het zijn vaak karakteristieke, en soms zelfs monumentale, huizen die luxueus zijn ingericht en afgewerkt, gelegen in landelijk gebied. Daphne Beaujean nam, samen met haar broer, het bedrijf in 2012 over van haar moeder. Met zichtbare gedrevenheid en plezier vertelt ze over haar werk. „Onze concurrenten doen het vaak voor de grote massa, maar voor ons is service het belangrijkste”, zegt ze. „Die service bieden we voor een scherpe commissie.”

Platform

Ze ontwikkelde met een webdeveloper een state-of-the-art online platform waar het aanbod getoond wordt en Beaujean beschikt bovendien over een stevig marketingapparaat. Maar daar stopt het werk van Daphne en haar team niet. „We nemen huiseigenaren zo veel mogelijk werk uit handen. We verzorgen natuurlijk de betaling, maar bellen ook van tevoren met de huurders. Dat doen we om te vragen of alles duidelijk is voor ze, maar ook om te kijken of het geen groep jongeren is die wil feesten. Pas vanaf de aankomst neemt de huiseigenaar het over.”

Advies

Het aanbod van Beaujean wordt geselecteerd op, en kenmerkt zich door goed geëquipeerde woningen. Dat is volgens Daphne een trend. „Mensen willen steeds meer luxe. Ze verwachten bijvoorbeeld een badkamer bij iedere tweepersoonsslaapkamer en een goed uitgeruste keuken”, vertelt ze. „Een hottub, jacuzzi of zwembad worden ook steeds populairder. Dat verhoogt allemaal de verhuurprijs.” Eigenaren van vakantiewoningen weten Beaujean Vacances ook te vinden voor advies hierover. „Mensen kloppen vaak voordat ze gaan verbouwen al bij ons aan en vragen ons wat de beste manier is om een woning in te richten. Dan komen we gerust een keer langs op locatie en kijken we samen naar de bouwtekeningen.”

Rijksweg 4, Gulpen (NL) – beaujean-vacances.com

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu