Home > Branded content > Groote Sociëteit krijgt grandeur terug

Groote Sociëteit krijgt grandeur terug

De naam geeft het al aan: De Groote Sociëteit en d’Eglantier. Dan heb je het niet zomaar over een uitspanning. Opgericht in 1760, dat is al meer dan tweeëneenhalve eeuw geleden, en fraai gelegen in een monumentaal pand op de hoek van het Vrijthof in Maastricht.

Aan de prachtige ornamenten en het vakkundig stucwerk kun je al zien dat dit een stijlvolle locatie is, waar eeuwenlang bijeenkomsten en feesten zijn gehouden. Destijds werd la Société de Maestricht opgericht door 52 vooraanstaande Maastrichtenaren met als president baron van Aylva.

Het pand is in eigendom van de gelijknamige vereniging die hier zelf regelmatig samenkomt. De exploitatie is nu gegund aan de Event Management Group (EMG), waarvan Danny Keppels de eigenaar is. EMG doet onder meer ook de exploitatie van de Grote Hegge in Thorn, de Rebelle in Maastricht en de Stadbroekermolen in Sittard.

Keppels krijgt regelmatig locaties aangeboden, maar is heel selectief. „Je kunt niet alles gaan doen en in sommige gevallen hanteren we een andere formule zoals bij kasteel Pietersheim in Lanaken en Landgoed Schinvelderhoeve. Die hebben we eerst een aantal jaren opgebouwd als eventlocatie en daarna met goede omzetprognoses en structuur verkocht. Daarbij hebben we ook gefinancierd en begeleiden we de jonge ondernemer nog een aantal jaren met een EMG abonnement.” Met de Groote Sociëteit als nieuwe locatie binnen EMG is Keppels erg tevreden vanwege de uitstraling en de unieke mogelijkheden. „We zitten met de Rebelle al in Maastricht en doen daar vooral zakelijke evenementen. Het is geen reguliere uitgaansgelegenheid, we worden vooral benaderd door bedrijven en instellingen die iets te vieren hebben, van een diner tot een besloten feestavond. In de carnavalsperiode hebben we hier de Herenzitting gefaciliteerd met zeshonderd bezoekers. Daar zitten veel zakenmensen bij, die waren onder de indruk van onze service. De Groote Sociëteit is een heel andere locatie voor maximaal tweehonderd gasten. Ze straalt traditionele gastvrijheid uit. Je kunt er lezingen organiseren, besloten borrels en bijeenkomsten. We verheugen ons op de concerten deze zomer van André Rieu, dan gaan we onze gasten echt verwennen, inclusief een mooi diner. Aangezien we pas net zijn gestart, zijn er nog voldoende kaarten beschikbaar.”

EMG heeft in Karin Kieszl de geschikte persoon gevonden om als locatiemanager de Groote Sociëteit dagelijks te gaan leiden en de juiste aandacht te geven aan de partijen die van deze locatie gebruik willen maken. Michelle Vrancken, al jaren een vaste waarde binnen EMG, neemt de sales voor haar verantwoordelijkheid. Xavier Cortenraedt, in het dagelijks leven brand-manager van Chapeau, wordt medevennoot en denkt mee op het gebied van marketing. Keppels: „Xavier en ik zijn al jaren goede kameraden en dan is het heel leuk dat we ook eens iets zakelijks als compagnons kunnen doen. Ik heb Xavier in december gebeld en hem gevraagd. We hebben er een aantal keren over gesproken en toen de keuze gemaakt met een volle ‘ja’. Als wij twee samen zitten, komt er altijd een stroom aan ideeën los.” Danny Keppels denkt vanuit EMG op de lange termijn als het om de Groote Sociëteit gaat. „We gaan voor een duurzame en bestendige relatie met het bestuur van de stichting en willen van de Groote Sociëteit weer die fantastische en historische locatie maken, die ze zo lang geweest is.”

Vrijthof 36, Maastricht (NL) – www.degrootesocieteit.com

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.