Home > Branded content > Driemanschap leidt Damianz naar culinaire top

Driemanschap leidt Damianz naar culinaire top

Crimineel lekker, catchy baseline voor een restaurant. De knipoog naar de locatie maakt het nog leuker: een vroegere gevangenis. Restaurant Damianz in Roermond dus, in de culinaire gids Gault&Millau 2024 vermeld met een fraaie 16/20.

Van Caesar, Pompeius en Crassus tot The Marx Brothers en Destiny’s Child, doorheen de hele geschiedenis vind je bekende trio’s in alle maatschappelijke geledingen. Ja, ook in de haute cuisine. Bij Damianz – genoemd naar de voorlaatste bisschop van Roermond – maken drie young potentials de dienst uit: chef Jeroen van Gansewinkel, maître David Manders en sommelier Tom Wolters. Zij brachten het restaurant van vijfsterrenhotel Het Arresthuis naar de culinaire top van Nederlands-Limburg. Volgt op 7 oktober in Maastricht de eerste Michelinster?

Damianz

„We werden al enkele keren getipt en we voelen er ons ook klaar voor, maar het is geen obsessie. Het gaat ons in eerste instantie om positieve gastenrecensies. Dan volgen de gidsen vanzelf”, zegt Jeroen, die het vak leerde bij onder meer Toine Hermsen. „Ik ben blij dat ik voor een icoon van die generatie heb mogen werken. Mooie sauzen, rollades, een bisque, een pigeon en croûte … Allemaal dingen die ik bij hem heb geleerd en die ik nog steeds op de kaart zet. Op die klassieke basis laat ik mijn eigen ideeën en invloeden uit de hele wereld los, van lokaal tot Aziatisch.”

Overnachten

David Manders, de jongste van de drie, prijst zich gelukkig dat hij in Damianz terechtkwam. „We hebben een uitstekende wisselwerking met het hotel. Door de overnachtingsmogelijkheid kunnen wij een deel van onze gasten ’s avonds een fijne totaalbeleving bieden. Uiteraard zijn ook niet-hotelgasten welkom. De verhouding is ongeveer fiftyfifty.”

Tom Wolters benadrukt de vlotte samenwerking met de chef en de maître. „We weten precies wat we aan elkaar hebben. De wijnkeuze gebeurt altijd in overleg. Onze range is heel breed, maar ik ben toch wel erg gecharmeerd door Duitsland en Oostenrijk vanwege de frisheid en mineraliteit van deze wijnen. Niet onbelangrijk voor onze gasten: wij hebben een zeer toegankelijk aanbod, een dertigtal wijnen per glas en een fles al vanaf dertig euro.”

Pollartstraat 7, Roermond (NL) – damianz.nl

Damianz
hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.