Home > Kunst en Cultuur > Maastricht als muze

Maastricht als muze

Gedurende haar rijke historie heeft Maastricht vele kunstenaars op allerlei terreinen geïnspireerd. In Kunstuitleen Maastricht aan de Rechtstraat 50 laten drie bekende Nederlandse fotografen nu hún visie op onze geliefde stad zien.

De urban cityscapes van Welmoed Schmidt tonen Maastricht op haar meest eigentijds. Schmidts kleurrijke en gelaagde werk toont een bruisende stad waarin alle iconische landmarks samenkomen in een artistieke zoekplaat.

Sander du Floo vereeuwigde de stad op surrealistische wijze en creëerde een dreamscape waarin Maastricht als een ei-land tussen de wolken zweeft.

Petra van der Plas werd bekend met haar foto’s van deuren die zij over de hele we-reld maakte. Nu zwierf zij wekenlang door Maastricht en fotografeerde de mooiste deuren van de stad. Ze maakte twee bij-zondere werken die op het eerste gezicht haast als een abstract schilderij aandoen. Hoe langer je kijkt, hoe meer de individuele deuren spreken en verwondering oproepen over hun historie en de levens die erachter schuil zijn gegaan.

Alle werken werden in zeer gelimiteerde oplage vervaardigd. De foto’s zijn afgedrukt op Fujicolor Crystal Archivepaper en wer-den tussen dibond en plexiglas gemonteerd, wat resulteert in een hoogwaardig werk van museale kwaliteit.

Kunstuitleen Maastricht
Kijk voor alle beschikbare
werken op kunstuitleenmaastricht.nl

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu