Home > Kunst en Cultuur > Bas Schoonderwoerd vertrekt na 27 jaar bij Parkstad Limburg Theaters

Bas Schoonderwoerd vertrekt na 27 jaar bij Parkstad Limburg Theaters

Bas Schoonderwoerd (67) stopt in december dit jaar als algemeen directeur en bestuurder van Parkstad Limburg Theaters (PLT). Dat heeft de theaterorganisatie bekendgemaakt. Schoonderwoerd heeft 27 jaar leidinggegeven aan Theater Heerlen en Theater Kerkrade.

De directeur, die naar eigen zeggen zijn hart verpand heeft aan beide theaters, vertrekt in goed overleg met de raad van commissarissen, die zijn inzet en leiding prijst. Volgens voorzitter Stijn Huijts heeft Schoonderwoerd PLT gemaakt tot ‘een nationaal voorbeeld stellende theaterorganisatie’, waarin theatermakers en publiek altijd vooropstaan. ,,In augustus is hij veertig jaar theaterdirecteur met grote verdiensten, ook in de theaters van Gouda, Cuijk en Tiel.’

De scheidend directeur heeft ‘theater’ altijd beschouwd ook als onderdeel van verbinding over de grenzen. Hij is medeoprichter van de Stichting Theateralliantie voor productie- samenwerking van de zeven grootste theaters van Nederland. Daarnaast is hij partner met het Kulturbetrieb van de Stad Aken, waardoor schrit_tmacher just dance! inmiddels tot belangwekkend platform voor internationale dans is geworden.

Schoonderwoerd zal in december 2022 zijn functie neerleggen. De raad van commissarissen begint op korte termijn een opvolgingsprocedure.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.