Home > Kunst en Cultuur > Parkbios Vaes verwelkomt filmmaker Martin Koolhoven

Parkbios Vaes verwelkomt filmmaker Martin Koolhoven

Tijdens het avondprogramma van de eerste dag van Parkbios Vaes – een nieuw, meerdaags filmevenement in het park van buitenplaats Vaeshartelt in Maastricht – geeft regisseur Martin Koolhoven acte de présence in de openluchtbioscoop. De Nederlandse filmregisseur, scenarioschrijver en winnaar meerdere Gouden Kalveren, geeft die dag zijn ‘Kijk van Koolhoven’ op E.T. the Extra-Terrestrial. Voor filmminnend Limburg is het een unieke kans om de filmklassieker niet alleen te beleven onder een sterrenhemel, maar ook met de kijk van een nationaal gewaardeerde kenner.

Koolhoven sleepte gedurende zijn carrière 16 Gouden Kalveren in de wacht, met onder andere films als Oorlogswinter (gebaseerd op het boek van Jan Terlouw) en Het Schnitzelparadijs. Hij schoof aan bij programma’s als DWDD en Pauw & Witteman om zijn kijk op films te delen met het grote publiek. In de VPRO-serie ‘De Kijk van Koolhoven’ deelt hij zijn liefde voor film aan de hand van favoriete filmscènes.

Op woensdagavond 15 mei, de openingsmiddag van Parkbios Vaes, krijgen bezoekers de ‘Kijk van Koolhoven’ op de beroemde Spielberg-creatie E.T. the Extra-Terrestrial. Met zijn uitgesproken visie op de filmwereld weet Koolhoven zowel recreatieve kijkers als doorgewinterde filmliefhebbers nieuwe inzichten te geven. Tijdens Parkbios Vaes gebeurt dat live, voorafgaand aan de vertoning van de film in de buitenlucht.

Luc Herberichs van ImpactHunters, organisator van het evenement, is in zijn nopjes met de komst van Koolhoven. „Met de bijdrage van filmkenner Martin Koolhoven leggen we de lat op niveau. Van de ene kant is Parkbios een heerlijk uitje voor jong en oud in een prachtige omgeving, maar de echte filmfanaat zou het ook niet mogen missen. Zeker niet de aftrap met Koolhoven. Beide groepen weten Parkbios gelukkig al te vinden, merken we in de kaartverkoop. Zoals verwacht lijkt deze bijzondere avond als eerste uit te verkopen.”

Kaarten voor deze speciale avond reserveer je voor het reguliere tarief van 14,95 euro per persoon. Kijk op parkbiosvaes.nl voor alle informatie.

Wil jij dit voorjaar ook naar Parkbios Vaes? Meld je nu aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van Chapeau en maak eind deze week exclusief kans op 2 x 2 kaartjes voor E.T. the Extra-Terrestrial op donderdag 15 mei of 2 x 2 kaartjes voor Oppenheimer op 16 mei.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.