Home > Kunst en Cultuur > Vaeshartelt trapt de zomer af met nieuw openluchtfilmfestival

Vaeshartelt trapt de zomer af met nieuw openluchtfilmfestival

Buitengoed Vaeshartelt in Maastricht maakt zich op voor een bijzonder pinksterweekend. In samenwerking met organisatiebureau ImpactHunters wordt het buitengoed zes dagen lang omgetoverd tot een sfeervolle openluchtbioscoop onder de naam Parkbios Vaes.

Tientallen strandstoeltjes, de nodige hapjes en drankjes en natuurlijk een groot wit doek sieren van 15 t/m 20 mei de rustgevende, groene omgeving van Vaeshartelt. Onder een (hopelijk) blauwe (sterren)hemel, en met een speciale hoofdtelefoon, genieten filmliefhebbers en levensgenieters hier zes dagen lang van in totaal tien topfilms.

Parkbios Vaes trapt op woensdagmiddag af met de kinderfilm Trolls Band Together. De avond is er een voor echte filmfanaten. Niemand minder dan filmregisseur Martin Koolhoven, bekend van Het Schnitzelparadijs, Oorlogswinter en de VPRO-serie De Kijk van Koolhoven, geeft een prelude op filmklassieker E.T. the Extra-Terrestrial. Donderdagavond spat de recente kaskraker Oppenheimer van het grote, witte doek.

Everything Everywhere All at Once uit 2022, is op vrijdavond te zien. Op zaterdagmiddag geniet je met de hele familie van de laatste Spider Man-film uit 2023 en ’s avonds speelt de hilarische actiekomedie Hot Fuzz.

Parkvaes

Muziekfilms op Tweede Pinksterdag

Parkbios Vaes sluit de festiviteiten muzikaal af met een middagvoorstelling van de gevierde en psychedelische documentaire over David Bowie, Moonage Daydream (2022). ’s Avonds zal stilzitten in je strandstoel lastig worden tijdens de blockbuster over de legendarische, Britse rockband Queen: Bohemian Rhapsody (2018).

Het concept voor Parkbios Vaes werd bedacht voor Luc Herberichs van ImpactHunters, een Limburgs organisatiebureau. „Het past bij deze buitengewone plek om een topprogramma neer te zetten. We bieden onze bezoekers een onvergetelijke filmbeleving en bijdrages van interessante gasten, een must voor filmliefhebbers en levensgenieters.”

Vaeshartelt-directeur Paul Janmaat is laaiend enthousiast over de creatieve draai die aan het evenement is gegeven: „Versterkt geluid past niet bij de rust van ons buitengoed, maar door het gebruik van de hoofdtelefoons kan dit concept alsnog gebruikmaken van onze unieke omgeving. Het belooft een bijzondere beleving te worden!”

Tijdens Parkbios Vaes zijn per voorstelling 300 tickets beschikbaar, die kosten 14,95 en zijn te bestellen via parkbiosvaes.nl.

Weert 9, Maastricht (NL) – parkbiosvaes.nl.

show auteur

Auteur: Demy Janssen

Creatieveling en levensgenieter

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.