Home > Kunst en Cultuur > Gallo-Romeins Museum Tongeren: reis mee met de Romeinen

Gallo-Romeins Museum Tongeren: reis mee met de Romeinen

Imperium Romanum, het Romeinse Rijk door de lens van Alfred Seiland. Dat is de titel van de nieuwe tentoonstelling waarmee het Gallo-Romeins Museum in Tongeren uitpakt na twee jaar corona-stop. Een schitterende scenografie, gedragen door een rustige soundscape en daar 150 kunstige fotowerken bij. Dat zijn de ingrediënten voor de tentoonstelling deze zomer.

Op zijn grootst strekte het Romeinse Rijk zich uit over een gebied dat vandaag de dag meer dan 40 landen zou omvatten. Overal zijn er nog restanten van dat enorme imperium zichtbaar: van vervallen ruïnes tot monumenten die indrukwekkend goed bewaard zijn. Als een avonturier en ontdekkingsreiziger heeft de Oostenrijkse fotograaf Alfred Seiland dit vastgelegd. Verwacht geen archeologische foto’s, maar hedendaagse fotografie van fragmenten en sporen, die op een zeer eigenwijze zijn vastgelegd. Foto’s die ook aan het denken zetten.  Waarom bezoeken zoveel mensen archeologische sites? Waarom is het belangrijk om die overblijfselen te bewaren, te beschermen en te restaureren?

De foto’s van Alfred Seiland genieten internationale erkenning. Vaak komen heden en verleden in zijn kleurrijke beelden intrigerend samen. Bij elke foto geeft het Gallo-Romeins Museum Tongeren heldere, beknopte informatie.  De foto’s en video’s zijn voor het eerst en éénmalig in België te zien. Sommige foto’s werden exclusief voor deze tentoonstelling vastgelegd. Wie de beelden ziet krijgt ongetwijfeld zin om op reis te gaan en de sites in het echt te bezoeken.

Kielenstraat 15, Tongeren (BE) – galloromeinsmuseum.be

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.