Home > Kunst en Cultuur > Tientallen unieke Limburgse items geveild voor hersenletsel-onderzoek UMC+

Tientallen unieke Limburgse items geveild voor hersenletsel-onderzoek UMC+

Een keur aan zeer bijzondere Limburgse items gaat zaterdagavond 12 november onder de hamer in Kasteel Vliek in Ulestraten. De veilingopbrengst gaat naar onderzoek gericht op nieuwe behandeling en meer levenskwaliteit voor mensen met traumatisch hersenletsel.

Voor dit goede doel hebben diverse ‘gulle gevers’ tientallen interessante items beschikbaar gesteld. Schilderijen van Hans Truijen, een sculptuur van Wil van der Laan, kledingstukken van Kiki Niesten en objecten van ontwerpster Françoise Oostwegel worden per opbod verkocht. Maar ook immateriële dingen worden geveild, zoals een private diner met burgemeester Mirjam Clermonts van Meerssen en een exclusieve Charles Eyck-kunstwandeling met lunch door Camille Oostwegel sr.

De avond, die de titel ‘Ik ben meer dan hersenletsel’ heeft meegekregen, is georganiseerd door het Jonge brein onderzoekfonds Limburg (fonds van Health Foundation Limburg) en het HersenStrijdfonds. L1-programmamaker Maurice de Heus interviewt ervaringsdeskundige Nathalie Sieben over de klap die haar leven voorgoed veranderde na een fietsongeluk. Veilingmeesters zijn Servé Hermans, artistiek directeur van Toneelgroep Maastricht en Jacques Giesen, adviseur cultuur.

Het goede doel is het medisch-wetenschappelijk onderzoek bij mensen met ernstig hersenletsel van neuroloog-intensivist dr. Marcel Aries in het Maastricht UMC+. Marcel en zijn team onderzoeken een nieuwe behandeling bij hersenletsel om de hersenbloeding en functie aan te passen aan de individuele behoefte van de patiënt, zodat zij sneller en optimaal herstellen en een beter toekomstperspectief hebben.

Voorafgaand aan de veiling kan de verzameling van Limburgse kunstwerken in Kasteel Vliek bezichtigd worden. Kunsthistorica Mariëtte Paris-Vankan verzorgt de rondleiding en lezing om 19.00 uur. Kunstenaar Miriam Vleugels schildert live tijdens de veiling.

Kaarten zijn € 35, -p.p. inclusief consumpties en livemuziek – app.clubcollect.com

show auteur

Auteur: Kris Németh

Enthousiast promotor euregionale kunst en cultuur

Kris Németh

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.