Berlijn

Ze zet zich in voor goede doelen, is een voetbalvrouw, een voetbalzus, de dochter van een bekende Maastrichtse ondernemer en reisde samen met haar familie al de hele wereld over. Charlotte-Sophie Heitinga-Zenden woont dan wel in Berlijn, ze draagt het zuiden – met name Maastricht – nog steeds een warm hart toe. Door haar maandelijkse blog laat zij de lezers van Chapeau een kijkje nemen in haar bruisende leven.

“Berlijn is een top stad, lekker underground en heel artistiek met veel coole winkeltjes, zoals echte antiekzaken en veel tweedehands boetiekjes. Ook wat betreft merkkleding is er voor elk wat wils.

Berlijn staat in de top drie van citytrips. Het is nog redelijk goedkoop in verhouding met andere steden. Er is natuurlijk veel historie, en voor diegene die er van houden is er een super coole Trabant Tour. Je ziet zo veel van de stad en de cultuur, bijvoorbeeld een overblijfsel van de Berlijnse Muur. De tour die wij hebben gemaakt was in het voorjaar met opendak en erg leuk.

We wonen nu zeven maanden in een top appartement in Charlottenburg, het goede gedeelte van Berlijn waar vroeger de Amerikanen zaten. Je kan zien dat er door de jaren heen geld is gestopt in de omgeving. Wij wonen om de hoek bij Kurfurstendam. Daar liggen veel leuke winkels en restaurantjes, zoals Gortz waar we door mijn vriendin mee naartoe zijn genomen. Er is ook een Franstentje met een binnentuin waar het leuk is om een drankje te doen. Het lijkt daar net op een stukje Parijs in Berlijn. Bovendien ligt er ook nog Hotel Zoo, een origineel hotel/restaurant in onze omgeving dat drie maanden terug is geopend.

We lopen zelf vaker de Kurfurstendam af richting het KaDeWe (Kaufhaus des Westens). Zo zie je nog dat er veel van vroeger is achtergebleven en dat veel mensen gescheiden hebben geleefd. Dit grote warenhuis is voor iedereen toegankelijk met merken van Topshop tot Chanel. Het is te vergelijken met een grote Bijenkorf, met op de bovenste verdieping een etenswarenafdeling waar we zelf onze boodschappen doen of ‘s middags lekker lunchen.

Ook voor de kinderen is er van alles te doen. Zo ligt er bij ons in de buurt een dierentuin waar de kids weg van zijn. Deze is best groot en er zijn veel dieren te zien. Met goed weer is er ook een grote speeltuin waar zij lekker hun ei kwijt kunnen. Met slecht kunnen we naar een aquarium waar ze allerlei soorten vissen, krokodillen en nog meer kunnen zien. Daarnaast is er ook iets wat de ouderen niet mogen missen: de Monkeybar van het Bikinihotel. Leuk om met of zonder kinderen een drankje en/of hapje te doen. Met uitzicht op de apen en de rest van de dierentuin is het echt een must.

Wat wij ook hebben gedaan in Kreutzberg is indoor midgetgolf met neon lichten. Heel leuk, maar we wisten niet dat we midden in een junkpark zaten. Bovendien was er veel politie. Gelukkig zijn we er goed vanaf gekomen. De volgende keer nemen we een taxi en houden we meer rekening met hoe we gekleed gaan. De mensen in Berlijn dragen namelijk veel zwart en zijn vaak underdressed i.p.v. overdressed.

Waar het leuk is om te shoppen voor ons is Mitte. De Mulackstrasse is een plezierig gebied. Daar ligt ook Walking the Cat dat erg vermakelijk is voor de kinderen. Om de hoek heb je een leuk Italiaans restaurantje met een dagverse kaart en diverse boetiekjes. In dezelfde buurt heb je ook Soho House, erg leuk, alleen enig nadeel is dat je member moet zijn. In de zomer hebben ze een groot dakterras met zwembad om even lekker af te koelen. Aan de Spree river ligt zomers een strandje met een groot zwembad in de rivier. Leuk om eens geweest te zijn.  Kinderen zijn ook welkom, maar mogen alleen het water in als ze kunnen zwemmen. Verder hebben ze er een babybadje staan.

We gaan ook vaker met de fiets op pad. Wat we erg leuk vinden is in Tiergarten café Am Neuen See. Dit tentje ligt aan het water waar je lekker kan borrelen en eten. Ook in de zomer ’s avonds, dan staan er vuurkorven buiten die er romantisch uitzien en lekker warm is. Om de hoek ligt Das Stue, waar we echt vaker heerlijk genieten met het lezen van boekjes of gewoon heerlijk loungen in de tuin, die uitkijkt op de struisvogels in de dierentuin.

Restaurant Cinco is een echte aanrader. Het Spaanse restaurant is een tikje anders. De chef heeft gewerkt bij een sterrenrestaurant, maar is hier begonnen. Heerlijk cool ingericht met Tom Dixon lampen met rosé pannen ertussen, heel origineel. Laatst heb ik er geslapen want John heeft net een programma gedaan met Yes-r. Wat het wordt mag ik nog niet verklappen, maar ik mocht in Das Stue twee nachten slapen. Het was zo lekker en één van de eerste keren zonder kids. Ik wist niet dat ik er zo aan toe was na in het ziekenhuis te hebben gelegen met Lennox die blaasontsteking had en John die afgevoerd werd met een zenuwbeknelling.

Ik kan nog uren over Berlijn door praten, van Lafayette tot aan the corner in Berlijn en nog vele leuke restaurantjes, parken, ect. Love from Berlin en tot snel!”

Tips

Onbijt

Whats do you fancy love
Cappuccino

Leuke restaurant

Dudu lekker Aziatisch
Brel Belgisch Frans
Cappuccino Italiaans
Royal grill  van steak tot kreeft
Das stue van alles hips
Monkey bar restaurant in bikini hotel
Soho house als je Binnen kan komen!
Adnan Italiaans
Borchardt Frans
Kdw food departement heerlijke visafdeling , kaasfondue of een echte gorden blue.

Shopping

The corner Berlin designer kleding.
Leuke winkeltjes in the bikini shoppingcenter onbekende merkjes!
Pk12 shoppingcenter Zara , h&m ect
Kurfurstendam merken als Ysl, Chanel , Dior ect
KaDeWe voor alles van topshop tot Chanel mix And match!

Must do

Trabant Tour voor alle Historie
Spree river zwembad zomers
Fiets huren kan op elke hoek
Thai market in het park van zaterdag zondags (preubenpark)
Antiek markt in mitte
der unterwelten von Berlin bezoeken
Check point Charlie
Gerdarmenmarkt mooi gebouwen echte historie

Wil je reageren op de blog van Charlotte-Sophie? Stuur dan een mail met je reactie naar info@chapeaumagazine.com.

show auteur

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu