Home > Mode en Beauty > Yoëlle's Mode > Verwennerij à la Vague: met dansend haar de deur uit

Verwennerij à la Vague: met dansend haar de deur uit

Auteur: Yoëlle Smith

Als ik Vague coiffure aan ’t Bat in Maastricht binnenloop, schijnt het zonnetje. Vier goedgemutste coiffeuses zijn druk in de weer om iedereen vlak voor het weekend te voorzien van de perfecte coupe. In de salon zitten zowel jonge als wat oudere dames te wachten tot ze kunnen plaatsnemen voor de spiegel. Ook zitten er twee heren die blij zijn dat ze met een fresh cut het weekend in kunnen gaan.

Hoewel het op deze vrijdagmorgen binnen vol is, ervaar ik door de stijlvolle en rustgevende ambiance direct een staat van totale ontspanning. De coiffeurszaak is anders dan andere kapsalons. De frisse zaak doet me eerder denken aan een luxe spa. Hoge witte plafonds, zwartwit portretten van tot de verbeelding sprekende Hollywoodsterren, in het midden een royale kroonluchter en verse orchideeën die de salon kleuren en een friszoet aroma achterlaten. Wow, wat hou ik toch van een dergelijke omgeving.

Ik word hoffelijk ontvangen door Son Abas, de eigenaresse van Vague Coiffure. Het type vrouw bij wie je altijd weer benieuwd bent hoe ze er die dag weer uitziet. Hoe zal ze haar haar vandaag dragen? Wat voor leuks heeft ze weer aan?

Son is zo’n vrouw die me altijd weet te inspireren. Vrijwel altijd als ik haar zie, weet ze me te verrassen met een wijze uitspraak of een onvergetelijke levensles. Altijd als ik de zaak verlaat laat ik de deur achter me met een goed gevoel.

Nadat ze mijn jasje heeft aangenomen, krijg ik luxueus kopje koffie ingeschonken. Ik noemt met met opzet het luxueus, want voor de koffiedrinkers onder ons is dit echt een #coffeegoals kopje koffie. Daar word je gewoon blij van.

Ik mag plaatsnemen aan de wastafel, zodat mijn behandeling kan beginnen. Die bestaat uit wassen, (puntjes) knippen, een glans boost haarmasker én mijn nieuwste beauty favoriet: een uitgebreide hoofdhuidmassage.

  

Zen again
Terwijl op de achtergrond klinkt klassieke muziek klinkt, wordt mijn haar gewassen, gevolgd door een ontspannende massage. Mijn hoofdhuid rolt langzaam door de vingers van de coiffeuse en ik voel een aangename tinteling over mijn hele scalp. Opeens realiseer ik me dat het daarboven wel erg flexibel is. Mijn hoofdhuid voelt een beetje aan als het vel van een sharpei; je weet wel: zo’n hond met al die rollen op zijn voorhoofd. Bij elke aanraking voelt het alsof ik wat van mijn zorgen achterlaat in de handen van de kapster. De rollende bewegingen gaan door, ik hoor geen stemmen meer op de achtergrond. Een dik kwartier ben ik naar mijn gevoel helemaal weg van deze wereld. Heerlijk! Nooit geweten dat op deze plek zoveel spanning zat.

Huisgemaakte amuse
Na de massage word ik verrast met een amuse. ‘Zalig, ze verzint altijd weer wat nieuws hè’, klinkt het naast me. Samen met de andere klanten geniet ik van een door Son eigenhandig bereide Italiaanse minestronesoep met verse kruiden uit haar eigen tuin.

Uiteraard kon ik ook op een rustigere dag Vague bezoeken. Maar ik heb nu eenmaal iets met volle kapperszaken. Van kleins af aan houd ik al van de authentieke gezelligheid van een kapsalon. Zo vind ik het nog altijd verrassend dat een kapster bewaarder is van zoveel geheimen en persoonlijke verhalen van klanten. Behalve geheimen worden de laatste nieuwtjes doorgenomen. Er word gesproken over politiek, mode, wat er in de wereld gebeurt. Maar er wordt ook veel gelachen. Ik was benieuwd of ik deze wetmatigheid ook zou aantreffen in een van de voornaamste kapperszaken van Maastricht.

  

Best of both worlds
Vague Coiffure een huiselijke gezelligheid. Iets wat veel mensen niet verwachten door de elegante en verfijnde uitstraling. Mensen op hun gemak stellen en hun een aangenaam gevoel geven is iets waar het team veel moeite insteekt.

Ook ik voelde me meer dan welkom. De huisgemaakte soep en de amicale gesprekken met Son en de andere kapsters geven net dat beetje extra. In combinatie met de producten van topkwaliteit – onder andere RedKen – én de sfeervolle omgeving maakte mijn me-time dagje helemaal af. Totaal opgeladen met positieve energie liep ik die vrijdagmiddag met dansend haar de deur uit. Als je haar (en mindset) maar goed zit!

_______________________
Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu