Home > Business > F1 weekend

F1 weekend

F1 weekend Spa Francorchamps geeft Luikse economie flinke boost!  
40.000 Nederlanders volgden Max in Spa 

 

Afgelopen weekend vond de F1 race van Spa Francorchamps plaats. Lewis Hamilton was uiteindelijk de gelukkige winnaar. Max Verstappen eindigde als 8ste, al was zijn strijd vanaf het begin al oneerlijk. Aangezien hij vanaf een 18de plek moest starten i.v.m. een zoveelste motorwissel. Sinds de Limburger dit seizoen in de formule 1 is gestart, is in heel Nederland de formule 1 gekte weer losgebarsten. Zo ook in Spa afgelopen weekend, waar je ook keek, de oranje kleuren waren weer prominent aanwezig. Van de 150.000 aanwezigen tijdens het gehele weekend, hadden maar liefst 40.000 de Nederlandse nationaliteit.

Ook het ‘Vip’ circuit draait op volle toeren tijdens deze dagen in de Ardennen. Het van oorsprong Limburgse bedrijf Mise en Place, leverde op de zondag alleen al, meer dan 100 man personeel om de vipgasten van dienst te zijn. ‘De F1 race hier in Spa is niet alleen voor Mise en Place van belang, maar is voor de hele Luikse economie een enorme meerwaarde’, aldus Michael Daniels ( commercieel directeur van Mise en Place België.) Daarnaast verzorgt Mise en Place vanaf dit seizoen al het bedienend personeel in de loges en vipruimtes van Standard Luik. De Luikse voetbaltrots speelde zondagavond, op de dag van de F1 race, een thuiswedstrijd waarbij Mise en Place nogmaals 120 mensen aan het werk had.

Reden genoeg om samen te toasten op een geslaagde F1 race en een hopelijk even geslaagd seizoen voor Standard Luik. Gisterenavond kon Standard de punten helaas niet in Luik houden. Maar het seizoen is nog jong.

 

De foto v.l.n.r.;  

Michaël Daniels (Commercieel Directeur Mise en Place België), Cvijan Milošević: (Ex professioneel voetballer, nu spelersmakelaar),Guus Daniels, Elise Burette (Commerciele dienst, Standard de Liège),Jean-Louis Maniquet (Gestionnaire de projets, AWIPH) en Daniel Kimoni (Ex professioneel voetballer, nu spelersmakelaar)

 

 

 

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu