Home > Mode en Beauty > Limburgs zussentrio Les Soeurs steelt damesharten met betaalbare fashion

Limburgs zussentrio Les Soeurs steelt damesharten met betaalbare fashion

Als jonge meisjes droomden ze al van een leven rond de catwalk. De wereld van design en haute couture sprak zo tot de verbeelding, dat ze er bij wijze van spreken dag en nacht mee bezig waren. ,,Mooie kleedjes, schitterende accessoires en prachtige juwelen; we waren er alle drie helemaal begeesterd door. Maar omdat we natuurlijk geen geld hadden om dat allemaal te kopen, gingen we ons dus toeleggen op mooie dingen die ook nog eens betaalbaar waren.”, vertelt Clio Hendrickx. ,,Sommige dingen maakten we zelf, maar we waren ook altijd op zoek naar zaken die wel binnen ons budget lagen.”

Inmiddels hebben de Limburgse zussen Clio (37), Kay (34) en Julie (31) hun meisjesdromen meer dan waargemaakt. Behalve in Hasselt, de stad waar het in professioneel opzicht allemaal begon, hebben Les Soeurs inmiddels exclusief ogende boetieks in Gent, Knokke en Antwerpen, drie Vlaamse steden waar mode op heel verschillende wijze een belangrijke rol speelt in het dagelijks leven.

Maar de ambities van het ondernemende zussentrio uit Heusden-Zolder reikten verder. In 2018 staken ze de grens met Nederland over, om in het centrum van Maastricht, nota bene vlak achter het luxueuze warenhuis de Bijenkorf – een begrip op het gebied van mode met een luxe uitstraling – hun eerste buitenlandse vestiging te openen. Aanvankelijk als pop-up store, maar inmiddels permanent. ,,Het was voor ons een enorme uitdaging om de grens over te gaan”, vertelt Clio. ,,In België waren we erg succesvol, maar het was voor ons niet direct evident dat het in Nederland ook zou gaan lukken.”

Het grote geheim van Les Soeurs is, ook nu de meisjesleeftijd al weer een tijdje achter hen ligt, betaalbaarheid gekoppeld aan een exclusieve uitstraling. ,,Het moet betaalbaar zijn, maar wel mooi. Wij verkopen louter items die je zo kun dragen dat je niet gemakkelijk het verschil ziet met kleding die afkomstig is van grote modehuizen. Een lekker vlot zittend kleedje vanaf 59 euro kan heel goed.”

Wie bij Les Soeurs naar binnenstapt, loopt in feite de kledingkast van de drie Limburgse zussen binnen. ,,Wij verkopen geen items die wij zelf niet zouden dragen”, legt Clio het idee achter de winkels uit. ,,Vandaar het idee van een walk-in kledingkast die louter is gevuld met kleding en andere zaken waar we zelf heel blij van worden. Betaalbare musthaves, handpicked by Les Soeurs. Daarnaast proberen we onze klanten de sfeer en de service van een exclusieve boetiek mee te geven. We nemen hen mee in onze droom en bieden hun een stukje persoonlijke beleving. We krijgen er veel complimentjes voor.”

De zaken liepen zo goed dat de drie zussen vorig jaar hun eigen kleding- en bijou-lijn hebben kunnen lanceren. Een bijna noodzakelijke stap als een verdere groei in het verschiet ligt. ,,Wij hopen ons merk de komende tijd verder te kunnen uitbouwen”, zegt Clio. ,,Maar wel stapje voor stapje en alles op het juiste moment. We zijn de afgelopen jaren organisch gegroeid met wat eigenlijk een uit de hand gelopen hobby is. We hebben ons gevoel gevolgd en voor ons hoeft het niet sneller.”

Tijdens de lockdown van de afgelopen maanden – zowel in België als in Nederland – zijn alle winkels een tijdje dicht geweest. Desondanks hebben Les Soeurs meer dan voldoende omhanden gehad. ,,Tijdens de lockdown hebben we veel online verkocht. Dat onze klanten ons in een moeilijke periode als deze toch steeds hebben weten te vinden, geeft ons een goed gevoel.”

Wat de volgende stap zal zijn? Even is het stil. Dan: ,,Amsterdam staat hoog op de verlanglijst. Parijs zou helemaal mooi zijn. Mocht dat laatste gaan lukken, dan is onze grote droom helemaal verwezenlijkt. Maar laten we niet al te hard op de zaken vooruitlopen. We zien wel wat de toekomst brengt.”

lessoeurs.be

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu