Home > Business > Q-linair goes Versuz groot succes

Q-linair goes Versuz groot succes

De vorig jaar in gang gezette verhuizing van het gastronomische evenement Q-linair – van een grote feestlocatie in het Belgische Mopertingen (gemeente Bilzen) naar de voormalige discotheek Versuz in Hasselt – is een groot succes gebleken. Dat zegt Luc Janssen, eigenaar van bouwbedrijf Janssen in Mopertingen.

Janssen, tevens voorzitter van de Belgische voetbalclub Spouwen-Mopertingen, is een van de drijvende krachten achter het jaarlijks terugkerende evenement. Ooit begonnen als bescheiden dorpsfeest is Q-linair in de loop der jaren uitgegroeid tot een event dat jaarlijks tegen de 4000 bezoekers trekt, waarvan pakweg een derde afkomstig is uit Nederland.

Qlinair Facebook (1)

Vrijdag 2 oktober vindt het bruisende feest voor de tweede keer plaats in de Versuz in de Belgisch-Limburgse hoofdstad, dat inmiddels is omgetoverd van discotheek tot hypermodern uitgaans- en eventcentrum.

,,Wij merken ieder jaar weer dat Q-linair, ook aan de Nederlandse kant van de grens in toenemende mate een begrip aan het worden is”, aldus Janssen. ,,Vorig jaar hebben we 13 of 14 bussen geteld met hele gezelschappen uit de regio Sittard-Geleen.”

Q-linair – dat in totaal 4350 bezoekers kan verwerken – maakt deel uit van de Q-days, een in totaal drie dagen omvattend dorpsevenement  dat is verspreid over twee weekenden. Behalve een door opzwepende muziek omlijste avond in de Versuz, omvatten de Q-days een familiedag met brunch in de voetbalkantine in Mopertingen (zondag 4 oktober), alsmede een groot dansfeest in de party-feesttent middenin het dorp (zaterdag 10 oktober), waar diverse bekende dj’s optreden.

Het initiatief tot de Q-days werd jaren geleden genomen door een aantal horecaondernemers uit Mopertingen en omgeving. ,,Aanvankelijk was het een intiem dorpsfeest met allemaal standjes waar mensen een hapje en een drankje konden nemen en elkaar op een ontspannen manier konden ontmoeten”, aldus Luc Janssen. ,,Eigenlijk een beetje het idee van het Preuvenemint in Maastricht, maar dan natuurlijk wat kleiner van opzet.”

Omdat het event gaandeweg de jaren steeds grootschaliger werd, er aan steeds meer regels moest worden voldaan, en het opbouwen en weer afbreken van de tijdelijke feestlocatie steeds bewerkelijker werd, werd vorig jaar het besluit genomen om voor het programma van Q-linair uit te wijken naar de Versuz in Hasselt. De voormalige discotheek is op vrijdagavond voor het reguliere publiek gesloten, maar kan wel worden afgehuurd voor grote evenementen.

In eerste instantie werd het idee van het dorpsfeest in Mopertingen dus doorgezet in de Versuz, maar inmiddels is uit praktische gekozen gekozen voor een iets gewijzigde opzet, aldus Janssen. ,,Het wordt anders qua concept, maar ook qua sfeerinvulling. In plaats van met diverse restaurateurs werken we nu met één grote cateraar die meerdere eiland-buffetten voor zijn rekening neemt. Het publiek kan nog altijd door de zalen lopen en genieten van optredens van diverse live bands, waardoor in feite sprake is van één groot walking dinner.”

Na het eten zijn er optredens van Geena & The Lisa’s en The Soulbrothers.

Kaarten voor een geheel verzorgd Q-linair kosten 75 euro per persoon. Wie alleen de afsluitende Q-linair afterparty wil bijwonen betaalt 15 euro. De netto-opbrengst van de Q-days komt ook dit keer weer ten goede aan voetbalclub Spouwen-Mopertingen.

Kijk voor meer informatie over locaties, tijden en toegangsprijzen op: www.q-days.be

 chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.