Home > Branded content > Mercedes Benz -dealer Smeets viert 95e verjaardag

Mercedes Benz -dealer Smeets viert 95e verjaardag

Dit jaar viert de officiële Mercedes Benz-dealer Smeets zijn 95ste verjaardag. Het familiebedrijf in derde generatie doet dat in stijl. Om de klanten nog beter van dienst te kunnen zijn, is de bestaande accommodatie in Heerlen volledig aangepast aan een nieuw retailconcept van Mercedes Benz waarbij de klantbeleving centraal staat.

„Wij zijn ontzettend trots op ons 95-jarig bestaan en onze vernieuwde vestiging in Heerlen”, zegt Math Smeets, ondernemer Pur Sang en kleinzoon van stichter en naamgenoot Math Smeets uit Geleen. De derde generatie Smeets staat sinds 1995 aan het roer van het succesvolle familiebedrijf met hoofdkantoor in Heerlen, pal aan de op- en afrit van de autoweg N281. „Bij het nieuwe retailconcept vervullen digitale elementen een prominente rol. Voor onze klanten betekent dit een nieuwe belevings- en ervaringswereld. Wij zien ernaar uit om onze klanten te mogen verwelkomen in dit nieuwe concept.”

Math Smeets DGA / Eigenaar (links) en Marc Spijker algemeen directeur (rechts).

Math Smeets greep de crisissituatie in 2007 aan om in het offensief te gaan, om een nieuwe weg in te slaan met het familiebedrijf. „Van een multi-merkendealer schakelden wij over naar een single-merkdealer van Mercedes-Benz. Dat was mijn beste beslissing ooit. Met Mercedes-Benz hebben wij het oudste en meest prestigieuze premiummerk in huis. Wij zijn – naast personenwagens – ook officieel dealer van Mercedes-Benz bestel- en vrachtwagens. Daarnaast beschikken wij in Heerlen over een eigen erkend Mercedes-Benz schadeherstelbedrijf dat conform de strenge normen van MB werkt. Sinds vorig jaar zijn wij ook officieel agent van SMART.”

Voor onze klanten is alleen het beste goed genoeg’

Autogroep Smeets telt vier vestigingen, in Limburg en Oost-Brabant, verkoopt jaarlijks 3.500 nieuwe voertuigen en occasions en biedt werkgelegenheid aan 165 mensen. „Daarmee zijn wij groot genoeg om zelfstandig onze toekomst veilig te stellen en beschikken wij over voldoende man- en slagkracht om snel en gepast te kunnen anticiperen op de vraag van de klant. Heeft onze klant een probleem, dan verwacht die van zijn partner in mobiliteit een oplossing en precies daar maken wij als familiebedrijf het verschil. Terzelfdertijd bouw je een duurzame relatie op met je klanten. Een trouwe klantenkring is een niet te onderschatten troef in het premiumsegment waarin wij ons bewegen. Zoals gezegd, voor onze klanten is alleen het beste goed genoeg. Die instelling zit ingebakken in ons DNA. We kijken nu al uit naar onze honderdste verjaardag in 2029.”

Nieuw retailconcept

Digitalisering, electrificering en steeds veranderende klantbehoeften leiden tot grote veranderingen in de autobranche. Met dit vooruitstrevende retailconcept moderniseert Mercedes-Benz de architectuur van dealerlocaties en de retailprocessen. Hierbij sluiten de online en offline merkbeleving naadloos op elkaar aan. In de showrooms bevinden zich digitale elementen voor product presentaties en exclusieve ruimtes voor een adviesgesprek voor zowel verkoop als service.

Er is een indoor Service Lobby, waar klanten hun auto overdekt kunnen achterlaten voor onderhoud. Ook de hand-over ruimte, waaruit de nieuwe en gebruikte auto’s worden afgeleverd, draagt bij aan de beleving. Het pand in Heerlen is de tweede vestiging van Smeets Mercedes-Benz die aan het nieuwe retailconcept is aangepast. De Smeets-vestiging in Venlo is in 2019 als een van de eerste dealers in Nederland met dit retailconcept gestart.

smeets-autogroep.nl

Showroom Heerlen.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.