Home > Mode en Beauty > Lammycoat: dé verantwoorde musthave voor elke winter

Lammycoat: dé verantwoorde musthave voor elke winter

De lammycoat mag zonder twijfel een iconische musthave genoemd worden. De behaaglijke jas met schapenvacht is niet alleen een tijdloze eyecatcher, hij houdt je ook vele seizoenen warm. Wat veel mensen niet weten is dat de lammycoat naast duurzaam ook een milieuvriendelijk product is dat thuishoort in de ‘slow-fashion’.

Natuurproduct

Voor het maken van lammycoats worden louter de lamsvachten gebruikt, welke het restproduct van de vleesindustrie zijn. ,,Mooi aan de lammycoat vind ik dat het een eerlijk en duurzaam product is”, zegt Helma Rademakers van Rademakers FF in Sittard. ,,De lamsvachten zijn er, het zou respectloos zijn om juist die vachten niet te gebruiken. Bovendien is een lammycoat na jarenlang genieten, snel en volledig biologisch afbreekbaar. Dit in tegenstelling tot de winterjassen die voornamelijk bestaan uit op oliebasis geproduceerde vezels. De vezels van deze imitatie winterjassen zullen uiteindelijk als microplastics in onze milieu eindigen.”

Rademakers FF

Helma en HuuB Rademakers van Rademakers FF zijn de tweede generatie in het Sittardse familiebedrijf. Ze hebben een duidelijke filosofie over hun collectie. Zo ook over de herkomst en het looiproces van de lamsvachten. ,,Oorsprong en kwaliteit van de vachten staat op nummer 1. Wij kiezen er bewust voor om de materialen en diensten binnen Europa in te kopen. Zo is de hele ‘supply-chain’ transparant en kunnen we deze zelf controleren en beïnvloeden. Dit geldt dus ook voor het looi-proces (de huid prepareren zodat deze niet vergaat), het ontwerp en productie. Het is wel meer werk, dat zeker. Maar wij kiezen juist voor persoonlijk en individueel en niet voor massa. Zo kunnen we garanderen dat onze jassen van goede kwaliteit zijn en vooral niet zwaar; de lammycoats van Rademakers FF kun je in principe het hele jaar door dragen.’’

Lammy days

Elk jaar, van 15 september tot 15 oktober, zijn het lammy days bij Rademakers FF in Sittard. ,,We houden vast aan deze data, zo na de zomer maar nog genoeg ruimte om de lammy jassen op maat te maken voor het winterseizoen.’’

Tijdens de lammy days is het aanbod aan lamsvachten bij Rademakers FF een stuk groter dan gedurende de rest van het jaar. Kiezen Helma en HuuB normaal louter voor de vachten die ze zelf laten looien en inkleuren; tijdens de lammy dagen wordt dat aanbod uitgebreid met vachten in hippe kleuren en andere kwaliteiten die ze inkopen bij hun vertrouwde leveranciers.

Ook biedt Rademakers FF tijdens de lammy dagen de mogelijkheid om jassen kosteloos op maat te laten maken.

Engelenkampstraat 55 (NL) – +31 (0)46 458 68 99 – www.rademakersfurfashion.nl 

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.