Home > Living > Kaboom Hotel Maastricht

Kaboom Hotel Maastricht

Wethouder Aarts maakt naam nieuwe hotel bekend

 

Onder grote belangstelling, onthulde Maastrichts wethouder John Aarts afgelopen vrijdagochtend de naam van het nieuwste hotel van La Bergère Group. Hij deed dit met een symbolische druk op de knop, samen met Riana Aarts (geen familie), die straks een van de gezichten van het nieuwe hotel wordt. Aarts tovert een spectaculair bouwbord tevoorschijn met daarop een kamer die verticaal is opgehangen en in 3D is uitgevoerd, inclusief bedden, bureau, stoel en gordijnen. In het bed zijn twee tv-schermen gemonteerd waarop de gezichten te zien zijn van een man en vrouw die contact zoeken met het publiek. Een bijzondere ‘launch’ van een bijzonder concept: Kaboom Hotel Maastricht.

 

Kaboom Hotel Maastricht is een vat vol tegenstellingen. Het ligt tegenover het station, een plek van transitie. Het vindt zijn oorsprong in de fin de siècle-hotels van rond 1900 in Parijs, maar kent alle comfort en gemakken van deze tijd. Het hotel heeft alle overbodige zaken weggelaten. De moderne reiziger wil enkel een comfortabel bed (Auping Original), een perfecte douche (Grohe regendouche), een goede tv (LG-breedbeeld), supersnel wifi, en dat alles tegen de laagste prijs. Dát zouden de sterke punten van Kaboom worden, naast de gastvrijheid die in het DNA van La Bergère Group. Daarnaast is er ook altijd ruimte voor humor en verrassing. Ditmaal in de vorm van het opmerkelijke behang, dat niet alleen op de muren, maar ook op de plafonds zit. Van veraf een damastpatroon, maar van dichtbij opgebouwd uit de iconen van de stad Maastricht, van ‘knien in ut zoer’ tot en met ‘Slevrouwe’.

                                                                                             

Kaboom Hotel Maastricht vormt voor de stad Maastricht en de NS de opmaat naar de herinrichting van het stationsgebied. Het 63 kamers en 150 bedden tellende hotel is geheel opnieuw opgebouwd achter de gevels van een viertal bestaande panden. Interieurarchitect Roger Haan staat garant voor de complete inrichting, inclusief een eigen ontworpen bureau – dat tevens dienstdoet als lichtarmatuur – stoel en kledingophangsysteem. Naast reguliere tweepersoonskamers kent het hotel ook een aantal vierpersoonskamers, inspelend op de toeristische trend dat steeds meer gezinnen citytrips maken. Het low cost-hotel voorziet in een duidelijke behoefte, niet alleen in Maastricht, maar ook voor de rest van Nederland.

1 juli opent Kaboom Hotel Maastricht zijn deuren.

 

Foto’s: Harry Heuts

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu