Home > Mode en Beauty > Doppelgänger brengt sprezzatura naar de Benelux

Doppelgänger brengt sprezzatura naar de Benelux

DOPPELGÄNGER ROMA. Wie wel eens op vakantie is geweest in Italië kent het wel. Het van origine Romeinse modemerk onderscheidt zich van andere Italiaanse mannenmodemerken door opvallend lage prijzen. Met 110 winkels in Italië, en vanaf dit najaar één winkel in een ander Europees land. En die ene winkel… vind je – dankzij de inspanning van Dennis van Proosdij – niet in Parijs, Amsterdam of een andere grote stad, maar in Maastricht.

Cruise

Na een lange carrière in de financiële sector vond Dennis van Proosdij (53) het 2,5 jaar geleden wel mooi geweest; hij verkocht zijn bedrijf en ging met vervroegd pensioen. Om dat te vieren maakte hij samen met zijn vrouw een korte cruise over de Middellandse Zee. Op een zonnige zomerdag belandde hij in het hartje van Palermo op Sicilië. Daar trok de met sierlijke letters versierde, strak zwarte etalage van Doppelgänger Roma zijn aandacht. „Ik zag de kleding en was direct enthousiast: écht Italiaans, met die overduidelijke flair! Bijna direct daarna zag ik de prijzen. Zo goedkoop? Dat kan toch bijna niet, dacht ik.” Grappend wijst Dennis naar zijn jasje. „Dat was dit colbert. Ik draag hem nog met veel plezier. Perfecte kwaliteit, zeker voor het bedrag dat ik ervoor heb betaald.”

Benelux

Dennis bestelde meer kleren, verdiepte zich in het merk en was al snel overtuigd: Doppelgänger moest zo snel mogelijk naar Nederland komen. Daar waren ze op het hoofdkantoor van Doppelgänger niet direct van overtuigd. „Zij dachten zelf meer aan Spanje of Frankrijk, als ze ooit internationaal zouden gaan. En als ze dan een nieuw land zouden betreden, dan moest het eerste filiaal sowieso altijd in een hoofdstad zijn.” Dus besloot Dennis om de mensen achter Doppelgänger twee dagen naar Maastricht te halen, om ze de stad en zijn beoogde locatie – op een steenworp afstand van het drukbezochte Onze Lieve Vrouweplein – te laten zien. Een schot in de roos: bij het zien van de drukte in de stad, het aantal boetiekjes en de modemerken die er gevestigd zijn, waren ook de Italianen overtuigd. Dennis verwierf niet alleen de rechten voor Nederland, maar direct voor de hele Benelux. „Binnen nu en een jaar hoop ik het tweede filiaal te kunnen openen. Even kijken of dat Hasselt of de Randstad wordt… daarna kijken we verder.”

Sprezzatura

Wat maakt de collectie van Doppelgänger zo bijzonder? Hoe herken je die Italiaanse flair waar Dennis zo enthousiast van werd? „Sprezzatura”, zegt hij  enthousiast, met bijpassende wilde handgebaren zoals de Italianen die graag gebruiken. „Dat kun je eigenlijk niet in een vakje duwen: goed gekleed zonder dat je een uur voor de spiegel hebt gestaan. Alsof het een vanzelfsprekendheid is, zonder dat het te veel moeite kost. Nonchalant zonder dat het slordig wordt. Echte Italiaanse charme dus.” Die charme kent in het geval van Doppelgänger heel old school maar twee seizoenen per jaar en is vooral herkenbaar aan rustige vormen en kleuren. Beide overwegingen worden gemaakt in het kader van comfort en duurzaamheid: een outfit van Doppelgänger is niet trendgevoelig, noch uitgesproken en kan daarom heel lang mee.

Doppelgänger

Italiaanse charme in de binnenstad van Maastricht. Wat dat betreft is Doppelgänger niet per se een unicum of een trendsetter. Toch onderscheidt het merk zich absoluut van de vergelijkbare mannenmodezaken. „De naam mag dan Duits zijn, Doppelgänger is een écht Italiaans merk en hartstikke betaalbaar. Een combinatie die je niet vlug ergens zult vinden. Vandaar ook die naam: bij ons kun je jezelf ‘dubbelen’, twee outfits voor het budget waar je er elders eentje van kunt kopen!”

Wolfstraat 29, Maastricht (NL)

show auteur

Auteur: Demy Janssen

Levensgenieter met een vlotte pen

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.