Home > Mode en Beauty > Werken als een Sugar Baby

Werken als een Sugar Baby

De laatste tijd horen we steeds meer in de media over het fenomeen Sugar Babies en Sugar Daddies. Zo zijn er verschillende grote websites zoals Seeking Arrangementen Sugardaddie.com, die jonge vrouwen aan rijke mannen koppelen in ruil voor een maandelijkse bijdrage en luxe levensstijl.

Er hebben al heel wat Sugar Babies plaatsgenomen in het praatprogramma van Dr. Phil. Ook zijn er al meerdere series over gemaakt en op YouTube zijn de nodige (horror-)verhalen over deze eigentijdse ruilhandel te vinden.

Het is een mysterieuze business waar menigeen een vraagteken bij zet. Vele Sugar Babies echter, blijven zichzelf verdedigen op het moment dat hun wordt voorgehouden dat het de meest onveilige vorm van prostitutie is. Volgens vele Sugar Babies ligt het aan jezelf waar je de grens trekt en kun je net zo goed een platonische relatie met je Sugar Daddy hebben, mits je daar goede afspraken over maakt.

Het is zaterdagochtend als ik vanuit mijn luie bed door mijn Instagram scrol. De ene na de andere knappe Influencer op een tropische locatie komt voorbij. Tot ik plots uit mijn ideaalwereld word gehaald door een privéberichtje dat binnenkomt: PING! rechtsboven verschijnt dat (b****) een connectie met me wil maken. Ik heb de keus om het volgende verzoek af te wijzen of te accepteren:

‘Hello Beautiful Queen. How are you?

I’m Sugar-Daddy, and I’m here to seek a Sugar-baby that is loyal and honest, a baby that would be given allowances monthly or weekly, be spoilt and taken on vacation with me and I have gone through your profiles and you so so perfect to me xx.’

Ik knipper met mijn ogen. Nee toch, lees ik dit nu goed? En die freak ziet toch zelf ook dat ik een verloofde heb?! Zeker als hij al mijn profielen heeft bekeken zoals hij zegt, best creepy. Uit nieuwsgierigheid klik ik op zijn profiel. Het is geen nepprofiel. Het is een oude man, Engelsman schat ik, met loshangend vel. Zijn onderkin doet me een beetje denken aan een kalkoen. Met een grote XL-fles champagne staat hij glimlachend op een of ander benefiet. Terwijl zijn hangbuik over zijn broek puilt, houden twee bretels zijn pantalon vast. Het beeld van een naakte Donald Trump komt in mijn gedachten: zo zal hij er ook vast uitzien zonder kleding.

Oh my god, wat onaantrekkelijk. De rillingen lopen over mijn rug. Vervolgens schiet ik in de lach; want dit lijkt wel een hele slechte grap. Uiteraard heb ik het verzoek niet geaccepteerd.

Wel bleef het hele Sugar Daddy-verhaal in mijn gedachten zitten en besloot ik de daaropvolgende maanden op onderzoek uit te gaan. Ook in mijn werkveld zijn namelijk al eerder de nodige geruchten voorbijgekomen over bepaalde modellen die een luxeleventje leiden in ruil voor gezelschap in de avonduren. Maar ik wuifde het destijds weg als jaloezie en roddels; het zal toch vast niet. Tot mijn verbazing ging er een heel boek open.

Arabische prinsen
Het eerste verhaal is vrij heftig en liet me erg naar voelen toen ik het hoorde. Zo zit een vriendin van mij, laat ik haar X noemen, al twee jaar on stay als model in New York. Regelmatig gaat ze met andere modellen gezellig een hapje of drankje doen in de stad. Zo ook kortgeleden. Bij aankomst in het restaurant waar ze had afgesproken, zag ze tot haar verbazing dat haar drie vriendinnen aan een tafeltje zaten met drie Arabische mannen.

Ze zagen er goed verzorgd uit, alleen kon X niet echt plaatsen wat ze nou precies kwamen doen. Het voelde voor haar allemaal een beetje vreemd. Na afloop vertelde haar vriendinnen lacherig dat het drie prinsen waren uit het Midden-Oosten en dat zij ieder 14.000 dollar kregen om een weekend met deze mannen in het buitenland te spenderen. In ruil daarvoor gold wel dat de prinsen alles, maar dan ook alles met de meiden mochten doen. De dames zouden het hele weekend dus letterlijk hét bezit zijn van de mannen.

Vriendin X waarschuwde hen nog voor de gevaren, maar de meiden voelden zich met hun drieën sterk. Ze waren er wel voor in om voor dat geld een paar grenzen over te gaan: sinds ze in New York waren hadden ze toch niet zoveel modellenklussen als X en dus konden ze het geld goed gebruiken.

De meiden kwamen totaal getraumatiseerd terug van het tripje met de Arabische royalty. Ze hebben de meest afschuwelijkste dingen moeten doen op seksueel gebied en werden tot op het bot vernederd. De details laten we in deze blog achterwege maar onder geürineerd worden en fysiek totaal uitgeput raken was een normale standaard tijdens dit weekendje weg met hun Sugar Daddies.

Influencers
Ook over bekende Influencers met een groot aantal volgers doen de wildste verhalen de ronde. Zo worden er over een aantal grote Amsterdamse Influencers gezegd dat zij aan al hun droomfoto’s in het buitenland komen door met hun Sugar Daddy op reis te gaan.

Het zou ook verklaren hoe een twintigjarige aan een collectie van Chaneltassen komt van zo’n 3000 euro per stuk.

Via mijn kennissenkring in de Amsterdamse homoscene werd ik gelinkt aan ‘Q’. Een petieterig meisje met duizenden volgers en een supersexy klein zandloperfiguurtje. Haar gezicht lijkt wel perfect: zacht, vrouwelijk en met natuurlijke volle lippen.

‘Q’ wordt geregeld ingevlogen naar de Emiraten. Onder meer door Arabische royalty en extreem welvarende zakenmannen, met de bedoeling hen te vergezellen. Daarvoor wordt ze rijkelijk betaald. Het bedrag verschilt, maar een ver weekendje weg kan oplopen tot zo’n 12.000 euro. Wat ‘Q’ zo gewild maakt bij de high society in Dubai zijn niet alleen haar verleidelijke vormen, maar dat zij daarnaast transgender is en zich nog niet ontdaan heeft van haar mannelijke geslacht.

Een betrouwbare bron laat me weten dat Q verteld heeft dat ze al jaren vrouwelijke hormonen slikt en al vijf jaar borsten heeft. Ze wilde altijd graag volledig vrouw worden, maar op dit moment zit dat er niet in en stelt ze haar transitie uit. Zou ze zich ontdoen van haar mannelijke geslacht, dan kon ze fluiten naar de bedragen die voor haar als Sugar Baby betaald worden en daarmee naar haar huidige levensstijl. Ze wordt vaak geboekt door getrouwde zakenmannen die thuis een gezinnetje met kinderen hebben. Ze boeken haar omdat ze iets heeft wat hun eigen vrouw niet heeft.

Studenten
Ook veel studentes stellen zich beschikbaar voor een Sugar Daddy. Vooral in Amerika is hun aantal de laatste jaren drastisch gestegen, zo blijkt uit YouTube-documentaires over Sugar Babies. Het blijkt vooral populair bij masterstudenten uit de middenklasse. Ze kiezen er liever voor om hun studie te bekostigen als Sugar Baby, in plaats van er drie baantjes in de horeca op na te houden.

Onlangs kwam ik erachter dat een oud klasgenootje tijdens haar buitenlandse stage ook regelmatig ‘childe’ met Sugar Daddies. Tot gemeenschap tussen haar en haar Sugar Daddies is het nooit gekomen, de relatie was platonisch. Zij heeft hem slechts geprikkeld met pikante kusjes op en rondom zijn gelaat. In ruil voor haar gezelschap werd zij rijkelijk beloond met Louis Vuitton-tassen, Chanel-sieraden en Louboutins. Uiteraard vond ze de cadeautjes ontzettend leuk om te krijgen, maar ze luisterde vooral graag naar zijn verhalen. Hij was heel intelligent; iemand die wat te vertellen had en de wereld had gezien. Zelfs toen hij haar invloog naar Sidney kreeg ze haar eigen suite en gedroeg hij zich als een gentleman. Naar eigen zeggen heeft ze geluk gehad, het had ook heel anders kunnen aflopen.

  

show auteur

Auteur: Yoëlle Smith

Fashionista met een open mind voor inspiratie

Yoëlle Smith

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu