Home > Mode en Beauty > Te laat voor een #beachbody?

Te laat voor een #beachbody?

De zomer komt eraan. Of beter gezegd: de zomer is hier! Terwijl ik me samen met mijn lover en wat vrienden zit vol te gooien met wijntjes en charcuterie, zegt plots iemand: ‘Tja, als je nu nog moet gaan lijnen ben je écht te laat, there is nothing you can do anymore, summer is already here!’.

Chips, hij heeft he-le-maal gelijk. Het leek wel alsof het vorige week nog ergens midden april was, maar we hebben de eerste week van juni er alweer op zitten. Zodra het eerste zomerzonnetje om de hoek komt kijken beginnen de meesten zich toch af te vragen: ‘Ben ik wel zo blij met mijn lichaam?’ En ‘kan ik me wel vertonen op het strand?’

Zo’n elf maanden geleden kwam mijn tot nu toe meest gelezen blog online: ‘Dik m’n bikini in’, waarin ik afweeg hoe erg het nou is of je wel of niet shinet met een ‘perfect lichaam’ op het strand.

Nog steeds ben ik van mening dat we ons niet al te druk moeten maken om deze oppervlakkigheden, puur gebaseerd op uiterlijk en perfectie. Desalniettemin kom ik toch veel onzekere vrouwen tegen. Allen geven ze te kennen dat ze zich deze zomer niet helemaal prettig voelen op een strand of bij het zwembad. Hoewel ik het totaal niet begrijp – want deze vrouwen zijn stuk voor stuk mooi op hun manier – vind ik het wel vervelend voor ze. Bovendien ben ik van mening dat niemand zich zo hoort te voelen. Speciaal voor deze vrouwen heb ik wat fashion-trucjes om je deze zomer alsnog wat beter te voelen. En nee, daar komt geen akelige waisttrainer of hippe detox sapkuur aan te pas.

1. Booming in je badpak
Te zien in de laatste Chapeau Style en bovendien big trending in modeland: het badpak. Badpakken zijn allang niet meer suf en voor oma’s! Ze zijn mega fashionable en extra handig als je nét even niet lekker in je vel zit en je niet bepaald staat te wachten om de rest van het zwembad jouw barbecuebuikje met extra sausjes te showen. Je krijgt dan misschien geen zongebruinde buik, maar hey, jij voelt je oké omdat alles mooi ingepakt op zijn plaats zit; en dat is het belangrijkste.


Beeld: H&M

2. The bigger the better
Stop met het kijken naar maten en hier eindeloos aan vast blijven hangen. Een maat is maar een getal. Tegenwoordig kopen steeds meer modemeisjes kleding in veel te grote maten of op de mannenafdeling. Puur omdat het dan ‘leuk valt’. En soms zit een tof oversized shirt veel leuker dan een mega strak truitje waarin alles zichtbaar is. Strak betekent lang niet altijd ‘sexy’. Denk eens aan een XL witte blouse van je vader, draag dit op een relaxed fit jeans met een mooie riem in de taille, een paar sexy hakken of sportieve sneakers en je bent ready to go. Met deze truc benadruk je de pluspunten van je figuur en verberg je door het wijdvallende model jouw ‘probleemzones’. Heb je smalle schouders? Dan doen schoudervullingen de truc. Je kunt ze los kopen en onder elk shirt of jasje dragen. Hierdoor lijkt je taille smaller en creëer je meer een zandloperfiguur.

3. De hogebroekentrend
Ik denk dat elke vrouw nog steeds dankbaar is voor deze trend. Want even een kleine terugblik naar 2000: bijna geen enkele vrouw kon wegkomen met de lager dan lage jeans. Hulde aan de hoge broekentrend en laat deze vooral nog heel lang blijven! Dubbel zo leuk is dat we deze trend ook spotten in de badmode. Zo zijn er ultrahoge bikinibroekjes die alles ‘goed inpakken’, maar die je tijdens het zonnen naar beneden kunt rollen zodat je buik toch bruin wordt.

Beeld: Marina Rinaldi

4. Trainen
Ja ja, we weten het allemaal: we moeten gewoon sporten. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Check eens even op je iPhone hoeveel uur je gemiddeld op dat ding zit per dag? Daar kunnen wel 40 minuutjes vanaf op te sporten, toch? Daarnaast laat sporten je zelfverzekerder en happier Vooral omdat het voor veel mensen – onder wie ik – al een hele prestatie is om van de bank af te komen en daadwerkelijk te gaan bewegen. Nadat de klus geklaard is voel je je trots op jezelf én zit er meer spanning op je lichaam waardoor je je minder een uitgezakt puddingbroodje voelt. Belangrijk om te weten is dat Rome ook niet in één dag is gebouwd. En waarom willen we überhaupt Rome zijn als we Maastricht ook hebben? 😉 Oke flauw chauvenistisch grapje tussendoor.

5. Enfin, het punt dat ik wil maken is: it gets awkward before it gets pretty. In het begin sta je niet zoals de Victoria Secret modellen en de fitgirls mega sexy en professioneel te squatten en te deadliften, maar ben je gewoonweg een beginner: en dat is oké! Bereid je voor op awkward momenten en posities en leer gaandeweg je fitroute meer en meer. Tegenwoordig is heel dun zijn überhaupt niet meer in de mode: fit zijn op zichzelf is fashionable. En daarbij horen ook de ‘big girls’, die bewijzen dat fit en “fat” ook prima samengaan. Fit thick is het nieuwe sexy.

6. Know your angles
Ken je hoeken, dat wil zeggen weet hoe je op een foto moet staan en je lichaam zo moet draaien zodat je er voordelig opstaat. Oefen ermee, speel ermee en kijk hoe de pro’s het doen. Soms kunnen we ons zo depressief voelen als we lelijk of dik op een foto staan, terwijl het alles met een rechte en juiste houding te maken heeft. Een goede foto van jezelf kan je enorm goed laten voelen, ook al is het maar een foto. Hiermee bedoel ik absoluut niet dat je foto’s moet gaan fotoshoppen, maar simpelweg dat je het beste uit jezelf moet halen wanneer je op een foto staat. En het mooie daarvan is: poseren kun je leren! You got this.

7. Verzorg jezelf
Verzorg jezelf goed! Dat creëert meer zelfverzekerdheid dan je denkt. Oké je bent deze zomer even niet zo slank als je had willen zijn, maar wat denk je van een mooie spraytan? Of mooi verzorgde handen en voeten? Allemaal details die een vrouw doen stralen. Verwen jezelf! Boek die luxe gezichtsbehandeling of ga deze zomer nou eens eindelijk voor een afspraak in die exclusieve nagelsalon.

________________________
Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

show auteur

Auteur: Yoëlle Smith

Fashionista met een open mind voor inspiratie

Yoëlle Smith

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu