Home > Mode en Beauty > Een dag tot rust komen bij Thermae 2000

Een dag tot rust komen bij Thermae 2000

Een dagje wellness is altijd een goed idee. Ontspannen, badderen, ‘saunahoppen’ en als het kan nog een massage of gezichtsbehandeling… Het zorgt allemaal voor minder stress, het boost de gezondheid en na een dagje wellness slaap je vaak als een roosje.

Ik combineerde begin december mijn deelname aan de Maratón Valencia met een weekje in de Zuid-Spaanse stad. Dat was heerlijk, maar tussen het hardlopen, wandelen en proeven van de lokale keuken (alcoholische versnaperingen incluis) niet méga gezond noch ontspannend. Ik sluit mijn weekje verlof daarom af op het topje van de Cauberg, dan weet ik tenminste zeker dat ik volgende week weer goed opgeladen aan de slag kan!

12.00 | baden
Het is ijs- en ijskoud buiten, zeker in vergelijking met de temperaturen in Valencia. In plaats van de sauna kiezen wij ervoor om direct even op te warmen in het thermale bad. Een rondje naar buiten, waar we even niksen op de grote ligbanken en genieten van het uitzicht. Daarna binnen nog even in de bubbelbaden.

12.45 | loungen
Als de vingers langzaam rimpelig zijn geworden, besluiten we het bad even in te wisselen voor de loungebar. Het is immers de laatste dag van onze mini vakantie: proosten mag dus – vinden wij in ieder geval. Met een Limburgs speciaalbiertje van Brouwerij Zuyd, een Spaanse witte wijn en een flesje bronwater ploffen we neer op een van de vele banken die de loungebar rijk is.

13.30 | sauna
Tijd om écht op te warmen: hop de sauna in! Hier ben ik over het algemeen niet heel erg goed in. Al na vijf minuten krijg ik het meestal zo Spaans benauwd dat ik hoognodig moet afkoelen. Vandaag ontdek ik de eucalyptus sauna, waar het ‘slechts’ 70 graden Celsius is en ik me verbazingwekkend goed houd. Ik kom zowaar tot rust. Zeker vijftien minuten later wisselen we de sauna voor het koudwaterbad.

14.15 | lunch
Ontspannen met gezonde inspanning kun je het beste vervolgen met veel water en een gezonde maaltijd. Beide vinden wij bij Bread&Bites, het lunchrestaurant van Thermae 2000. Na een rijkelijk belegde Mexicaanse flammkuchen kies ik voor een gezond broodje met tonijnsalade (want: eiwitten), de wederhelft trekt de vakantie nog even door met een riante burger.

15.00 | opwarmen
Toen we om 12.00 Thermae 2000 binnenliepen, was het oefenbad – waar het altijd nog nét ietsje warmer is dan in het thermale bad – in gebruik voor een ontspanningsactiviteit en moesten we deze dus overslaan. Na onze lunch kiezen we er dus voor om hier nog heel even, drijvend op het warme thermale water, op te warmen.

15.30 | panoramasauna
Voordat we ons dagje Thermae 2000 afsluiten, vinden we nog even onze weg naar buiten. Hier openden in 2020 de deuren van de spiksplinternieuwe panoramasauna. We laten ons tijdens een van de ‘opgietingen’ meevoeren door muziek en een paronama uitzicht over het Geuldal. In de ruimte ernaast komen we vervolgens in alle stilte – en opnieuw met een prachtig uitzicht – helemaal tot rust.

Zo zen als maar zijn kan laten we aan het begin van de avond Thermae 2000 achter ons. Eenmaal thuis vinden we een knus plekje op de bank en vallen daar, ver voor bedtijd, als een blok in slaap.

Kun jij deze kerstvakantie ook wel even wat tijd voor jezelf gebruiken? De batterij helemaal opladen voor een sprankelend begin van 2023? Plan zelf een dagje wellness! thermae.nl

show auteur

Auteur: Demy Janssen

Creatieveling en levensgenieter

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

pre order: Mister Michelin WERNER LOENS legt het masker af

Dé man achter de Michelinsterren in België, Nederland en Luxemburg, voor het allereerst voor de camera. Dit voorjaar exclusief in Chapeau!

pre order hier!