Home > FASHIONCLASH > FASHIONCLASH Festival 2016

FASHIONCLASH Festival 2016

Auteur: Elise Crutzen/Foto: Lonneke van der Palen

Groter dan Amsterdam Fashion Week en wereldwijd uniek in zijn soort: het internationale en interdisciplinaire modefestival FASHIONCLASH trekt gedurende vier dagen en van 30 juni tot en met 3 juli 2016 heel de wereld naar Maastricht toe. Na een strenge selectie werden 100 modeontwerpers en (podium)kunstenaars uit 30 verschillende landen en wel 6 continenten uitgekozen om deel te nemen. Maar met de zomer op komst en de laatste to-do lijstjes nog in de handen; waarom zou je écht nog even de ruimte in je agenda moeten maken om naar het zuiden af te reizen? Hier 5 motieven op een rij.

 1. Verkondiging van het grootste talent
  Op zaterdagavond is de afstudeershow van MAFAD. Onder andere Chapeau Magazine reikt er opnieuw een award uit, en wel aan de meest veelbelovende afstudeerder. Vorig jaar was dat de talentvolle Paula Reichert . Toen, met haar handen nog half in de stoffen van het roemrijke Parijse label Céline, genomineerd voor de modeprijs Lichting en vlak daarna ook gekroond tot talent door Vogue
 2. Het modegevoel is hoog
  Maastricht staat dan wel bekend om haar verfijnde smaak en gevoel voor mode; tijdens dit festival is het niet per se chique wat de klok slaat. Dit is hét moment om je meest interessante jurk, schoenen of sieraden uit de kast te toveren. Beoordeel zelf maar.
 3. De kans dat je geïnspireerd raakt is groot
  Geen dag is hetzelfde dankzij een gevarieerd programma en een nieuwe generatie creatievelingen. Natuurlijk zijn er modeshows. Maar ook exposities, performances, fashion talks, de afstudeershow van MAFAD, award-uitreikingen, designermarket, party’s en nog meer evenementen zullen je zintuigen prikkelen. Dit door heel Maastricht heen. Ook boetieks, zoals Kiki Niesten of PL-LINE, kleuren gedurende deze dagen FASHIONCLASH.
 4. Heritage is het thema
  Oftewel: veel aandacht voor ambacht en nationaliteiten. Wat maakt een creatie Nederlands, Portugees of juist Argentijns? Ook lastige vraagstukken zoals ‘Welke rol speelt erfgoed in de mode in deze voortdurend en snel veranderende wereld?’ zullen tijdens o.a. fashion talks en exposities aan bod komen.
 5. Je nieuwe netwerk is hier
  Net zoals vorig jaar zal het festival ook dit jaar weer worden bijgewoond door journalisten van nationale en internationale kranten, persbureaus, labels en andere mensen die op de een of andere manier hun stempel drukken op de creatieve wereld. Moet je jezelf nog promoten als artiest of ben je benieuwd naar hoe soortgenoten hun carrières lanceren? Dan is FASHIONCLASH je plek.

 

 

FASHIONCLASH Festival, 30 juni tot en met 3 juli 2016. Voor het programma evenals de ticket-sale voor de modeshows zie:  www.fashionclash.nl

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.