Home > Living > Willy Vossen Jewel & Time

Willy Vossen Jewel & Time

Met enige regelmaat schuiven Kim Vanhommerig en Sam Wammes van de Maastrichtse juweliersboetiek WillyVossen Jewel & Time ringen om de vingers van hun klanten. Bijzondere, vaak unieke, creaties die het huwelijk glansrijk inluiden. „Een ring heeft begin noch einde. Het is het symbool van oneindige liefde.”

Het is als Audrey Hepburn in Breakfast at Tiffany’s: die ene blik door de luxueuze, glazen vitrines van WillyVossen Jewel & Time waar eigentijdse sieraden en horloges van gerenommeerde huizen als Marco Bicego, IWC, Breitling, Omega en Tag Heuer staan geëtaleerd. Binnen wacht een warm welkom van Kim Vanhommerig, de boetiekhoudster, met om haar ringvinger een in het oog springende witgouden solitairring met peervormige geslepen diamant. Sam Wammes, de goudsmid en mede-eigenaar van de boetiek, ontwierp en vervaardigde deze verlovingscreatie. Hij vroeg Kim daarmee vier jaar geleden, in het romantische Spanje, ten huwelijk.

„Verlovings- en trouwringen hebben voornamelijk een symbolische rol,” vertelt Kim. „Je draagt ze als teken van trouw. Een ring heeft begin noch einde. Het is het symbool van oneindige liefde.” Sam: „We hebben een uitgebreide Weidner-collectie aan trouwringen. Mocht de klant hieruit geen keuze kunnen maken dan kunnen we samen tot een nieuw ontwerp komen. Het komt overigens steeds vaker voor dat klanten hun trouwringen wensen te verpersoonlijken. Soms hebben ze een glasheldere visie over het ontwerp.” Naast ringen spelen ook colliers een prominente rol bij het bruidstoilet. „De vrouw draagt vaak een collier, een familiestuk dat ze erft van haar ouders. Meestal samen met hun dochter, maar soms ook zonder, zoeken de vader en de moeder hier een sieraad voor de bruid uit. Mijn advies is dan: zorg voor balans. Het collier moet één geheel vormen met de jurk, de oorhangers en het kapsel,” demonstreert Kim.

„Als verlovingsring kiest men vaak de Sam-solitairring of de memoirering. Beide exemplaren zijn namelijk modern en klassiek en hebben een rijke uitstraling,” vertelt Sam. „De solitair die ik vervaardig heeft vaak een bredere band of een modernere zetting.” Kim vervolgt: „Wat betreft trouwringen beleven we nu een periode waarin veel koppels kiezen voor een gladde, traditionele trouwring. Vaak omdat die goed past bij een solitair of memoirering.” „Eén tip,” gebaart Sam, „koppels staren zich soms blind op het feit dat de ringen moeten matchen. Ze hoeven niet per se bij elkaar te passen, heus niet. Daarnaast, mocht de man geen ring kunnen of willen dragen, kan hij ook een horloge ter bezegeling van huwelijkse trouw dragen.” 

www.willyvossen.com

Maastrichter Brugstraat 11-13 6211 ES Maastricht

+31 (0)43 325 30 55

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.