Home > Mode en Beauty > Horloge specials

Horloge specials

Elk jaar weet WillyVossen Jewel and Time te verrassen met horloge-‘specials’ die je nergens anders ziet. Wat zijn hun topstukken van 2016? Juweliersduo Kim Vanhommerig en Sam Wammes
over de nieuwste horloges die het hart van de liefhebber sneller doen kloppen. 

IWC BIG PILOTE HERITAGE WATCH

Een echt talking piece met een goede look and feel, noemt Sam – eigenaar van WillyVossen − dit IWC Big Pilote Heritage Watch. „De uitgave van deze special is een mooi eerbetoon aan het eerste pilotenhorloge van IWC Schaffhausen. De gelijkenis met dit originele model uit 1940 is niet te missen. Wat opvalt, is natuurlijk die diameter van maar liefst 48 mm. En, van de Big Pilot Heritage zijn er maar duizend over de hele wereld.” Dat in combinatie met het design maakt het horloge uniek. „De wijzerplaat met ivoren indexen en propellerachtige, geblauwde wijzers en de kalfsleren band; dit pilotenhorloge brengt de drager of liefhebber weer terug naar de tijd dat luchtvaart nog avontuurlijk pionieren was.”

SPECIAL EDITION EBEL

Pssssssst… foto’s mogen we nog niet laten zien, maar het exclusieve horlogehuis Ebel komt dit voorjaar met een nieuw dameshorloge in een zeer gelimiteerde oplage van vijftien stuks. Het horloge is uitgebracht om te vieren dat Ebel dertig jaar geleden zijn intrek nam in de beroemde Zwitserse Villa Turque, gebouwd door architect Le Corbusier. Ebel-liefhebster Kim, eigenaar van WillyVossen: „Wij hebben één model uit deze speciale serie weten te bemachtigen. Daar zijn we enorm trots op. De wijzerplaat van het in 18 krt. roodgoud uitgevoerde dameshorloge is voorzien van diamant en parelmoer. Een prachtig cadeau aan iemand die je dierbaar is. Of aan jezelf.”

OMEGA SPEEDMASTER GREY SIDE OF THE MOON METEORITE WATCH

Omega Speedmaster staat bekend als het enige horloge waarmee NASA- astronauten voet zetten op de Maan. Elk jaar brengt Omega een speciale editie uit. Maar nooit eerder was deze gemaakt van echte stukken uit de ruimte. De wijzerplaat is van zwartgrijs Gibeon meteoriet dat in Namibië letterlijk uit de hemel viel. „Geen wijzerplaat is hetzelfde,” weet juwelier Sam. „Wat dit horloge verder speciaal maakt: de tachymeter. Daardoor is dit horloge een echt raceklokje dat snelheden meet tot wel zeshonderd kilometer per uur. Puur genieten, ook al heb je niet alle techniek even hard nodig.”

GALATIC 29 BREITLING

„Kleine horloges zijn een trend. Dit Breitling dameshorloge is een mooi voorbeeld,” vindt Kim. Het horloge telt slechts 29 diameter en is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar: staal of staal/diamant en goud of goud/diamant. „Het kleine formaat maakt dit horloge ook perfect voor kinderen: een geweldig communiecadeau.”

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.