Home > Mode en Beauty > Dat we nog lang mogen genieten van beauty aarde

Dat we nog lang mogen genieten van beauty aarde

Auteur: Cynthia Reekmans

Eindelijk! Europa gaat producten uit wegwerpplastic verbieden. Mijn hart bloedt bij het zien van de oceanen vol plastic. Hier moeten we met z’n allen dringend werk van maken. Maar wat betekent dat verbod voor ons persoonlijk leven? Geen plastic drinkflessen meer in de keuken en geen plastic zakjes meer voor groenten en fruit in de winkel. Ik juig het alleen maar toe. 

In de badkamer zullen we dan weer afscheid moeten nemen  van verzorgingsdoekjes en wattenstaafjes van plastic. Ik hoor jullie al zeggen: hoe gaan we dan doen? Wel, er zijn nú al milieuvriendelijke tools voor in de badkamer, waarmee niet alleen je afvalemmertje blij zal zijn. 

Magnetische magie

Sinds een jaartje gebruik ik dagelijks GLOV, een innovatieve make-upremover, waar je geen watjes, lotions, melkjes of olies voor nodig hebt. Je hoeft het enkel nat te maken met lauw water. Op het eerste zicht lijkt GLOV een doodgewoon washandje te zijn, maar deze handschoen kan veel meer. Door de speciale vezeltechnologie wordt make-up in enkele zachte draaiende bewegingen verwijderd. De vezels hebben een soort magnetische kracht die alle soorten make-up, ook mascara en eyeliner, kunnen verwijderen. Per huidtype zijn de vezels aangepast, zodat zowel vette als droge huidtypes hun GLOV kunnen vinden. De badkamer wordt meer en meer onze eigen wellness en verzorgingsruimte. En reinigen blijft één van de belangrijkste behandelingen voor een mooi gelaat. GLOV voelt voor mij als pure wellness.

 

    

 Minder afval

Voor wie houdt van het principe #minderafval, is dit zeker een goede oplossing. Je hebt immers geen watjes of doekjes meer nodig, en zeker geen plastic flessen vol micellair water, démaquillant, olie of andere make-upremovers. Je kan je gezicht dus reinigen zonder extra chemische producten toe te voegen, en je afvalemmer blijft leeg.

De GLOV op zich kun je proper maken met een zeepstickje of in de wasmachine zonder wasverzachter. Op deze manier draag je ook tijdens het reinigen bij tot een beter milieu, want je kan deze handschoen tot 3 maanden hergebruiken als make-upremover. Nadien heb je gewoon een washandje extra in je assortiment.

 

          

 Geen vuile snoetjes meer

Ook voor kinderen is er een versie, wat super handig is na een dagje ravotten in de speeltuin. Maar ook om die mooie grimekunstwerkjes na een verjaardagsfeestje te verwijderen is GLOV Kids handig. Je hoeft minder hard te wrijven en de schattige bunny-oortjes zorgen ervoor dat de kids zelf aan de slag gaan met deze GLOV.

     

Sporters kunnen GLOV dan weer snel in hun sportzak steken.  En fervente reizigers sparen plaats en gewicht in hun koffer met deze optie. Een Win-Win voor iedereen, lijkt me zo.

     

We kunnen maar beter met z’n allen meewerken aan een betere wereld, zodat de generaties na ons ook nog kunnen genieten van beauty aarde.

Meer info: https://www.makeupgroothandel.be/glov/

 

____________

Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

 

 

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu