Home > Mode en Beauty > Make-up en schmink met carnaval

Make-up en schmink met carnaval

Auteur: Tedje van Gils

Dit weekend is het weer zo ver: het leukste feest van het jaar staat voor de deur. Als Brabander is carnaval me met de paplepel ingegoten, maar sinds ik kennis heb gemaakt met Vastelaovend in Mestreech, vier ik nog maar één avond carnaval in Noord-Brabant. De rest van de dagen ben ik toch echt hier te vinden. Wat ik het leukste vind aan carnaval? De gezelligheid op straat én het verkleden en schminken natuurlijk. In dit blog geef ik je tips over schmink en make-up met carnaval.

Oefening baart kunst
Wil je dit jaar eens wat anders schminken dan je normaal gesproken doet? Zorg er dan voor dat je je creatie eerst al een keer hebt geoefend hebt voordat het carnaval is. Zo bespaar je jezelf een heleboel stress op het moment dat het toch niet helemaal uitpakt zoals je in gedachten had. Ik dacht zelf twee jaar geleden wel ‘even’ een masker te schminken zonder te oefenen, maar dat bleek toch niet zo’n succes. Het gevolg? Ik moest alles eraf halen en weer helemaal opnieuw beginnen. Oefen dus van tevoren en als het is gelukt is, maak er dan een foto of een filmpje van, zodat je later weer precies weet hoe het moet.

Denk aan de basis
Met carnaval wil je dat je schmink en make-up de hele dag en avond blijfen zitten. In principe blijft schmink goed zitten als het niet in contact komt met water. Schmink je je hele gezicht? Zorg dan dat de basis goed is. Gebruik goede schmink (bijvoorbeeld van Grimas) en zorg ervoor dat je sponsje niet te droog, maar ook niet te nat is. Laat het geheel goed drogen voordat je weer een nieuwe laag schmink aanbrengt. Klaar met je gezicht? Poeder het geheel dan nog even af met een transparante poeder om ervoor te zorgen dat het extra goed blijft zitten. Ga je voor gewone make-up op je ogen en gezicht? Zorg dan dat je een goede primer gebruikt.

Glitter & glamour
Met Vasteloavend kan een beetje glitter op het gezicht nooit kwaad. Het zorgt voor een feestelijk effect en maakt je look helemaal af. Ga voor speciale glitters die bedoeld zijn om op je gezicht aan te brengen. Andere soorten glitters kunnen gaan irriteren op de huid. Losse glitters hebben een goede basis nodig en kunnen eigenlijk niet zomaar op de huid geplakt worden. Een goede tips is om hiervoor wenkbrauwgel te gebruiken. Dep met een kwastje de glitters in de wenkbrauwgel en laat het geheel goed drogen.

Take it off
En dan kom je thuis na een gezellige avond en heb je totaal geen zin om de schmink of make-up van je gezicht te verwijderen. Herkenbaar? Maar het zal (helaas) toch moeten en daar zal je huid je later dankbaar voor zijn. Er zijn een heleboel methodes om je schmink of make-up te verwijderen, maar deze werkt voor mij het best. Begin met een lauwwarm nat washandje en make-up remover lotion en wrijf zachtjes over je gezicht. Hiermee haal je het grootste gedeelte er al mee af. De ogen zullen wat meer aandacht nodig hebben. Hier gebruik ik altijd een olie voor om de make-up mee te verwijderen. Smeer je gezicht daarna goed in met een verzorgende crème om je huid te hydrateren en te verzorgen.

Succes!

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu